РУСИ ОТКРИЛИ ЗАШТО СЕ АМЕРИКАНЦИ ПОВЛАЧЕ ИЗ СИРИЈЕ: Све разлоге које је навела Америка су лажни! ОВО ЈЕ ЗА ЊИХ БОЛНА ИСТИНА

RUSI OTKRILI ZAŠTO SE AMERIKANCI POVLAČE IZ SIRIJE: Sve razloge koje je navela Amerika su lažni! OVO JE ZA NJIH BOLNA ISTINA

24 decembra 2018

Rusija okončava vojno prisustvo SAD u Siriji testiranjem novog oružja, podupire odbranu i povećava prisustvo trupa blizu objekata kojima upravlja Pentagon.

Danima nakon vraćanja iz Sirije, ruski zamenik premijera Jurij Borisov detaljno je lokalnim medijima preneo sve o novim sistemima naoružanja koji su uključeni u konflikt.To uključuje Pantsir S1, Iskander- M balistički raketni sistem na zemlji, Tupolev Tu- 160 supersonički strateski bombader, Tu- 22M3 supersonički bombader i Tu- 95 bombader s propolerima, kao i Mikojan MiG- 29K lovce i Ka-52K Katran helihoptere.

Rusija je poslala S-300 u Siriju, nakon smrtonosnog međunarodnog incidenta u Izraelu i obaranja tuskog aviona. Iako je sirijska letilica slučajno udarila na ruski nadzorni avion tokom ovog susreta, ubijajući 15 članova posade, i Moskva i Damask složili su se da je Izrael kriv, a poslednji izveštaji sugerišu da je Moskva odlučna da iz Sirije izbaci Izrael i SAD.

SAD i Izrael, zajedno sa Turskom, Saudijskom Arabijom i Katarom, podržavali su pobunu 2011. i uspon džihadista koji su pretili da će unuštiti vođstvo sirijskog predsednika Baćara al Asada. U godinama nakon toga, civilni rat je prikazan kao demokratski ustanak, a SAD je formirala koaliciju kako bi se počelo bombardovanje ISIS.

Rusija se direktno umešala u Siriju naredne godine, dajući Siriji vojnu podršku.

Dok je SAD u velikoj meri odustala od podrške sirijskoj opoziciji u zamenu za neutralne sirijske demokratske snage, Pentagon je zadržao čvsrte veze s pobunjeničkom grupom poznatom kao Maghavir al Tavra, bazirana na zoni kontrolisanoj od strane SAD u Al Tanfu, u južnoj Siriji. Iran, Rusija i Sirija zahtevale su od SAD da odustanu od ovoga, smatrajući da je prisustvo SAD tamo nelegalno.

Al Tanf baza postala je sve kontroverznija kada su je okružile SAD uključujući i Rukban izbeglički kamp, gde su deca umirala od neuhranjenosti. Kamp je lociran u pustinji kod granice s Joradnom, koji je zatvorio granice zbog straha od ISIS. Rusija i SAD krive jedna drugu zbog stanja tamo.

Ranije ovog meseca, oba zvanična i proopozicijska sirijska izvora optužila su SAD da je ciljao sirijske vojne pozicije blizu Al Sukhna iz Al Tanfa, iako se o koaliciji raspravljalo na ISIS sajtu. Nekoliko dana kasnije, ruski general Valeri Gerasimov rekao je da je predložio SAD koaliciji da kontrolišu Al Tanf bazu, ali da je predlog ignorisan.

Rusija upozorava SAD da istog momenta moraju da napuste južnu Siriju

Tenzije rastu, a analitičar ruske vojske pukovnik Šamil Garejev rekao je da direktan konflikt između Rusije i SAD nije verovatan, ali nagomilavanje ruskih i sirijskih jedinica u regionu bi moglo da izvrši pritisak da se SAD povuče.

– Ne mislim da će ruske snage izvršiti napad na Amerikance. Ruska vojska u Siriji ima legitimnu bazu, za razliku od Pentagona. Ruske i sirijske snage koncentrisane su blizu Al Tanfa da bi osigurale stabilnost, eliminisale grupe ISIS terorista i pomogle izbeglicama. Svakako, ovi koraci biće usmereni ka pritisku SAD da ode iz Sirije.”

Komadant Specijalnih snaga SAD Rejmond Tomas upozorio je prošle godine da, ako Rusija zvanično preispituje vojno prisustvo SAD u Siriji osim cilja da se bori sa ISIS-om “možemo da želimo da ostanemo ali nemamo i mogućnost to da uradimo”.

Dok Pentagon zvanično ima limitiran mandat u Siriji da se bori sa ISIS-om, zvaničnici Vašingtona ćutke šire ciljeve SAD koji uključuju izbacivanje snaga koje su pod iranskom komandom i omogućavanje političkog procesa zbacivanja Asada s vlasti.

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Kad dobiju po leđima onda objave "rezultate" ratovanja u smislu "napuštamo ratište pošto smo razbili neprijatelja"! Isto su ovako pokupili prnje i iz Vijetnama kad su dobili po leđima! A u Vijetnamu su isprobali raznorazna oružja,a "treninge"plaćali glavama glupih američkih graDžana! I NIKO nije odgovarao za stotine hiljada uzaludno poginulih američkih graDžana!

  • padre says:

   Ispada, da su jedini pravi njihovi heroji oni iz holivudskih filmova, oni mlate sve redom, čak jim je ponestalo zemaljskih zlikovaca, pa jih uvoze iz vasione!

   • Velika Metla says:

    Padre,oni moraju po svaku cenu da izmišljaju neprijatelje i raznorazne bolesti tipa svinjski grip,ptičji grip,aids....., i tako redom,da bi im vojna industrija i farmaceutska pljačkala svakoga koga mogu! Celo njihovo sramno bivstvovanj se zasniva na pljakanju onih koje mogu opljačkati!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Rusi i Asadova vojska krežu da čiste Idlib gde su skoncenetrisani kauboji a S-300 oduzima vazdušnu moć SAD-u i Izralu. To je sav razlog bežanije.

 3. Miraš says:

  Ima još nešto. TURSKA čeka isporuku ruskih S -400 umesto da je dala novce amerima za njihove patriot sisteme. Zatim da li amerima daće novce Turska za avione F-35 i koliko aviona - novaca je u pitanju? Agent Donald se bori za što veći američki izvoz. Imam utisak da su u tim dilovima tretirani i Sirijski Kurdi - izvezli su i njih Turskoj u nekoj vezanoj trgovini. Ako SAD već od ranije procenjuje da će morati da napusti Siriju, zašto ne bi bar prodali te teritorije koje su imali pod kontrolom kao proizvod "geostrateški interes" i našli su kupca u Turskoj. U ovakvom nesvetu i sa tim može da se trguje. Zašto Sirijski Kurdi ne bi bili pušteni niz vodu od strane saveznika Amerike i morali da napuste neke teritorije što je slično kako smo mi prošli početkom juna 1999 godine s pregovaračima Černomirdin-Ahtisari i ostali i ne znajući šta je sve u poledjini i morali smo da se povučemo sa KIM. Više u tekstu: "Dr Jelena Guskova: Kako je Milošević nateran da potpiše NATO mir"

 4. Budi Bog s nama says:

  Da, ne mogu večito da čuče u Siriji jer svaki dan košta ohoho. Ruse ne košta ništa. Hteli su da obore Asada i pošto vide da to ne mogu a zato su tu i došli preostaje samo da menjaju taktiku "Kako oboriti Asada kada Rus ne da." Asadova zemlja jedina na svetu nema strani kapital a ima nafte ohoho i potencijal da se tu ugrade sve svetske zmijske kompanije koje ubiraju profit pomoću rotšilada. Putin zna za to i podržava Asada, jer je on modela kojim ide i Rusija. Amerikanci u nebranom grožđu jer su sve uradili ali poso nisu odradili i propašće im budžet i finansije, još bi se tu dalo ulagati ali se vidi da su Rusi uporni i da ne idu od Asada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *