Руси открили застрашујуће тајне на Северном полу – НЕШТО СЕ ТАМО KРИЈЕ

Rusi otkrili zastrašujuće tajne na Severnom polu – NEŠTO SE TAMO KRIJE

24 novembra 2020

Polarna ekspedicija „Sever-2“

Dana 23. aprila 1948., vazdušna ekspedicija „Sever-2“, koju je predvodio A. Kuznjecov, sletela je na Severni pol. To se odvijalo u atmosferi potpune tajnosti. S materijala ekspedicije skinuta je oznaka tajnosti tek 1956.Tri letelice su sletele u tačku sa koordinatama 90 ° severne širine. Prvi put je čovek, u savremenom dobu, kročio na pol na najseverniju tačku. To se dogodilo u 16:44h po moskovskom vremenu, a što je zabeleženo u Ginisovoj knjizi rekorda.

Tri dana, u najtežim uslovima, polarni istraživači su vršili naučna istraživanja. Rezultati dubokih merenja potvrdili su prisustvo podvodnog grebena, kasnije nazvanog Lomonosov greben.

Ovo su samo neke informacije koje su se našle u izveštaju. U stvari, ekspediciona kampanja je bila veoma opasna, nisu svi učesnici preživeli.

Šta je to što su istraživači uspeli da otkriju na području „pola relativne nepristupačnosti“?

Prema rečima samih naučnika, prvo što je bilo veoma iznenađujuće bilo je vreme. Umesto očekivanog polarnog mraza, dočekala ih je zimska otopljenost srednje zone.

Sve, bez izuzetka, obuzeo je osećaj nejasne teskobe. Kao da su predosećali opasnost koja je nadolazila. Odmah je odlučeno da se izmeri debljina leda. Ispostavila se dovoljnom da izdrži težinu aviona – 5 metara.

Činilo se da je sve u redu. Mogli su da podignu šatore i istražuju. Ali ođednom, bukvalno pred njihovim očima, stvorila se pukotina tačno ispod stajnog trapa jednog od aviona. Bilo je neophodno lagano odvući letelicu na sigurno mesto. Ali pukotine su počele brzo da se stvaraju na različitim mestima i brzo se punile vodom iz koje je dolazila para!

Veliki vrtlog u centru pola

Školjka leda koja se učinila prilično jakom raspadala se na komade. Za kratko vreme se sve okolo strahovito promenilo. Logor je bio podeljen na dva dela. Polarni istraživači završili su na različitim ledenim pločama. Moćna struja, koja je iznenada izbila, pokrenula je sve.

Ali to nije bilo najneverovatnije. Izmerivši smer nanosa leda, ispostavilo se da ledene brzine nose prema jugu velikom brzinom. I od merenja do merenja, kretanje se menjalo. Izgledalo je nemoguće, ali led je jurio sa ljudima u krug.

Drugog dana dogodio se još nešto: morska foka je plivala, pokušavajući da izađe iz vrtloga. Pojava životinje na polu takođe nije imala razumno objašnjenje. U međuvremenu, radijus opisanih krugova počeo je da se smanjuje. Već je bilo jasno: putanja kretanja leda je centripetalna spirala.

Trećeg dana situacija je počela da se menja. Krhotine ledene školjke lebdele su ka severu. Područja otvorene vode između ledenih ploča smanjivala su se. Polarna hladnoća se vraćala. Rotacija je konačno prestala i sve ledene ploče su opet prijanjale jedna o drugu.

Kada je ledena školjka ponovo dobila oblik čvrstog štita, preživeli su uspeli da podignu avione u vazduh.

Zanimljivo je da se tačno godinu dana kasnije, i dan za danom, ista priča ponovila u bazi na 81 ° N.š. 112 ° istočno. Ujutro, 25. aprila, iznenada, na tankom ledu pojavila se pukotina i sve se ponovilo.

A 1968. godine, američki meteorološki satelit ESSA-7 poslao je na Zemlju slike na kojima se jasno videla ogromna rupa pravilnog okruglog oblika.

Nauka više voli da ćuti o svim tim činjenicama, jer ne može ili ne želi da da razumno objašnjenje. Kao odgovor, moraćete da se obratite drevnim legendama, koje govore o Velikom polarnom vrtlogu – veštačkoj strukturi koju su stvorili Hiperborejci.

Šta je Veliki vrtlog? Prema tradiciji, to je osmišljeno da spreči globalnu poplavu, koja je periodično uništavala život i civilizaciju na planeti.

Mnogima će izgledati kao naučna fantastika. Na kraju krajeva, savremeni čovek je odavno izgubio svoje božanske sposobnosti. Ali, sudeći po brzini kojom se glečeri tope u današnje vreme, nepoznata konstrukcija je ponovo počela sa radom. Ostaje samo da se nagađa do čega ovaj proces može dovesti.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. farting machinen says:

  Nemamo mi pojma gde živimo, ali nikako nije dobro. Mi smo verovatno u paklu. Čim su hrvati tu, sumnje u tu mogućnost su sve manje.

 2. Rista says:

  Uff...nemo čitate, ako već niste. Uštedećete pet minuta. Ovo čak ni ja nisam mogao progutati. Pa...osvane ovaka priča svremena na vreme.Ja sam hiperborejac samo nisam teo da vam kažem.

 3. petrovgrad says:

  Za sve ima naučno objašnjenje, samo treba pročitati neke od svezaka Beogradseke škole metereoligije. Kosmička energija sa sunca nematerijalne prirode usled prodora u magnetna polja zemlje pretvara se u materijalnu prirodu. Kiša dolazi sa sunca, ona ne nastaje usled isparavanja. Malo teže da se shvati, ali ima naučno objašnjenje. Ne treba shvatati bukvalno. Odvojeno sa sunca putem elektromagnetnih talasa dolaze atomi vodonika i keseonika i ujedinjuju se usled dejstva megnetnih polova i nastaje voda-kiša.

 4. ostrogorski says:

  I ja sam bio kod Hiperborejaca s mojim drugarom Torkvato Taso-om. Bugari misle da je, dotični, Torkvato Tasov.

 5. Si Ju Leter Aligeder says:

  Tamo je i čuveni Big Foot. Prema njemu ludi su kao hot dog. Dakle što dalje to bolje.

 6. milorad3 says:

  ima čudnih stvari, neobjašnjivih, i mnogo lažnih vesti i priča.Medjutim ako je samo, delić minimalni delić onoga što se prdi po internetu ISTINIT , u stvari ako je samo JEDAN fenomen samo JEDNA stvar deo nečega što NIKAKO ovde na ovoj planeti ne bi trebalo da postoji ili da se dešava u okviru rasprostranjene teorije sleda dogadjaja i procesa na ovoj planeti onda smo u VELIKOOOM problemu.Jer sve što odstupa od naučnog principa, principa verovatnoće i principa rasprostranjenosti tj. kosmičke IZOTROPNOSTI je nepobitan dokaz za bilo koju neverovatnu tvrdnju ili scenarijo, ili je dokaz naše potpune zaglupljenosti i nesposobnosti da shvatimo GDE SE TAČNO nalazimo i ŠTA se tačno dešava, a oba scenarija su KATASTROFA za nas.Ako smo mravi u tegli onda smo najeb. pre ili kasnije.Mislim da smo mi u stvari ili potpuno ludi ili potpuno nesvesni našeg NEZNANJA i NESHVATANJA suštine.ILI NAS DEBELO LAŽU u oba slučaja i kada kažu da IMA i kada kažu da NEMA:) a to svakako stvara šizofreniju:)

 7. milorad3 says:

  samo da dodam..šta mislite da li bi nam vlade recimo onih koji bi eventualno mogli da budu upućeni u neki dogadjaj, recimo smak sveta za 5 dana..planeta će da se pretvori u prah...znači, šta milslite, da li bi nam rekli to,javno i otvoreno?Da li bi im verovali čak i kada bi rekli?.Šta bi se desilo da su recimo amerikanci pre bacanja atomske bombe na hirošimu podelili recimo letke..." bacićemo sutra na vaš grad bombu koja će u trenutku,u sekundi da ga ISPARI i sve vas sa njim".Šta bi neki hipoteični gradjani hirošime o tome mislili i kako bi se ponašali? Mislim da bi se upravo ponašali onako kako se sada veći deo sveta i ponaša u ovoj "pandemiji" a šta ako je pandemija uvod i izgovor za neka nova saopštenja? Nešto se čudno dešava i ovako nešto još nije vidjeno,nešto mutno je iza svega ovoga što se dešava po svetu zadnjih meseci, ali stvarno nije moguće predvideti ili dokučiti o čemu se stvarno radi,jer može biti jako mnogo razloga, ili su nas baš zato i sludeli da ne vidimo OČIGLEDAN razlog i mislimo ko zna šta.Jedan od objašnjivih i potpuno OČIGLEDNIH razloga za ovo je BANKROT svetske ekonomije,to nam je svima pred očima ali svi kukaju o koroni.Ostale stvari su previše ezoterične, i ako je bilo šta od toga u pitanju onda smo stvarno pečeni na masivnoj skali i sasvim je sigurno da nam to NEĆE REĆI:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *