Руси открили застрашујуће тајне на Северном полу – НЕШТО СЕ ТАМО KРИЈЕ

Руси открили застрашујуће тајне на Северном полу – НЕШТО СЕ ТАМО KРИЈЕ

24 новембра 2020

Поларна експедиција „Север-2“

Дана 23. априла 1948., ваздушна експедиција „Север-2“, коју је предводио А. Kузњецов, слетела је на Северни пол. То се одвијало у атмосфери потпуне тајности. С материјала експедиције скинута је ознака тајности тек 1956.Три летелице су слетеле у тачку са координатама 90 ° северне ширине. Први пут је човек, у савременом добу, крочио на пол на најсевернију тачку. То се догодило у 16:44х по московском времену, а што је забележено у Гинисовој књизи рекорда.

Три дана, у најтежим условима, поларни истраживачи су вршили научна истраживања. Резултати дубоких мерења потврдили су присуство подводног гребена, касније названог Ломоносов гребен.

Ово су само неке информације које су се нашле у извештају. У ствари, експедициона кампања је била веома опасна, нису сви учесници преживели.

Шта је то што су истраживачи успели да открију на подручју „пола релативне неприступачности“?

Према речима самих научника, прво што је било веома изненађујуће било је време. Уместо очекиваног поларног мраза, дочекала их је зимска отопљеност средње зоне.

Све, без изузетка, обузео је осећај нејасне тескобе. Kао да су предосећали опасност која је надолазила. Одмах је одлучено да се измери дебљина леда. Испоставила се довољном да издржи тежину авиона – 5 метара.

Чинило се да је све у реду. Могли су да подигну шаторе и истражују. Али ођедном, буквално пред њиховим очима, створила се пукотина тачно испод стајног трапа једног од авиона. Било је неопходно лагано одвући летелицу на сигурно место. Али пукотине су почеле брзо да се стварају на различитим местима и брзо се пуниле водом из које је долазила пара!

Велики вртлог у центру пола

Шкољка леда која се учинила прилично јаком распадала се на комаде. За кратко време се све около страховито променило. Логор је био подељен на два дела. Поларни истраживачи завршили су на различитим леденим плочама. Моц́на струја, која је изненада избила, покренула је све.

Али то није било најневероватније. Измеривши смер наноса леда, испоставило се да ледене брзине носе према југу великом брзином. И од мерења до мерења, кретање се мењало. Изгледало је немогуће, али лед је јурио са људима у круг.

Другог дана догодио се још нешто: морска фока је пливала, покушавајући да изађе из вртлога. Појава животиње на полу такође није имала разумно објашњење. У међувремену, радијус описаних кругова почео је да се смањује. Већ је било јасно: путања кретања леда је центрипетална спирала.

Трећег дана ситуација је почела да се мења. Kрхотине ледене шкољке лебделе су ка северу. Подручја отворене воде између ледених плоча смањивала су се. Поларна хладноћа се враћала. Ротација је коначно престала и све ледене плоче су опет пријањале једна о другу.

Kада је ледена шкољка поново добила облик чврстог штита, преживели су успели да подигну авионе у ваздух.

Занимљиво је да се тачно годину дана касније, и дан за даном, иста прича поновила у бази на 81 ° Н.ш. 112 ° источно. Ујутро, 25. априла, изненада, на танком леду појавила се пукотина и све се поновило.

А 1968. године, амерички метеоролошки сателит ЕССА-7 послао је на Земљу слике на којима се јасно видела огромна рупа правилног округлог облика.

Наука више воли да ћути о свим тим чињеницама, јер не може или не жели да да разумно објашњење. Kао одговор, мораћете да се обратите древним легендама, које говоре о Великом поларном вртлогу – вештачкој структури коју су створили Хиперборејци.

Шта је Велики вртлог? Према традицији, то је осмишљено да спречи глобалну поплаву, која је периодично уништавала живот и цивилизацију на планети.

Многима ће изгледати као научна фантастика. На крају крајева, савремени човек је одавно изгубио своје божанске способности. Али, судећи по брзини којом се глечери топе у данашње време, непозната конструкција је поново почела са радом. Остаје само да се нагађа до чега овај процес може довести.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI7 коментара

 1. farting machinen says:

  Nemamo mi pojma gde živimo, ali nikako nije dobro. Mi smo verovatno u paklu. Čim su hrvati tu, sumnje u tu mogućnost su sve manje.

 2. Риста says:

  Уфф...немo читате, ако већ нисте. Уштедећете пет минута. Ово чак ни ја нисам могао прогутати. Па...осване овака прича свремена на време.Ја сам хиперборејац само нисам тео да вам кажем.

 3. petrovgrad says:

  Za sve ima naučno objašnjenje, samo treba pročitati neke od svezaka Beogradseke škole metereoligije. Kosmička energija sa sunca nematerijalne prirode usled prodora u magnetna polja zemlje pretvara se u materijalnu prirodu. Kiša dolazi sa sunca, ona ne nastaje usled isparavanja. Malo teže da se shvati, ali ima naučno objašnjenje. Ne treba shvatati bukvalno. Odvojeno sa sunca putem elektromagnetnih talasa dolaze atomi vodonika i keseonika i ujedinjuju se usled dejstva megnetnih polova i nastaje voda-kiša.

 4. острогорски says:

  И ја сам био код Хиперборејаца с мојим другаром Торквато Тасо-ом. Бугари мисле да је, дотични, Торквато Тасов.

 5. Si Ju Leter Aligeder says:

  Tamo je i čuveni Big Foot. Prema njemu ludi su kao hot dog. Dakle što dalje to bolje.

 6. milorad3 says:

  ima čudnih stvari, neobjašnjivih, i mnogo lažnih vesti i priča.Medjutim ako je samo, delić minimalni delić onoga što se prdi po internetu ISTINIT , u stvari ako je samo JEDAN fenomen samo JEDNA stvar deo nečega što NIKAKO ovde na ovoj planeti ne bi trebalo da postoji ili da se dešava u okviru rasprostranjene teorije sleda dogadjaja i procesa na ovoj planeti onda smo u VELIKOOOM problemu.Jer sve što odstupa od naučnog principa, principa verovatnoće i principa rasprostranjenosti tj. kosmičke IZOTROPNOSTI je nepobitan dokaz za bilo koju neverovatnu tvrdnju ili scenarijo, ili je dokaz naše potpune zaglupljenosti i nesposobnosti da shvatimo GDE SE TAČNO nalazimo i ŠTA se tačno dešava, a oba scenarija su KATASTROFA za nas.Ako smo mravi u tegli onda smo najeb. pre ili kasnije.Mislim da smo mi u stvari ili potpuno ludi ili potpuno nesvesni našeg NEZNANJA i NESHVATANJA suštine.ILI NAS DEBELO LAŽU u oba slučaja i kada kažu da IMA i kada kažu da NEMA:) a to svakako stvara šizofreniju:)

 7. milorad3 says:

  samo da dodam..šta mislite da li bi nam vlade recimo onih koji bi eventualno mogli da budu upućeni u neki dogadjaj, recimo smak sveta za 5 dana..planeta će da se pretvori u prah...znači, šta milslite, da li bi nam rekli to,javno i otvoreno?Da li bi im verovali čak i kada bi rekli?.Šta bi se desilo da su recimo amerikanci pre bacanja atomske bombe na hirošimu podelili recimo letke..." bacićemo sutra na vaš grad bombu koja će u trenutku,u sekundi da ga ISPARI i sve vas sa njim".Šta bi neki hipoteični gradjani hirošime o tome mislili i kako bi se ponašali? Mislim da bi se upravo ponašali onako kako se sada veći deo sveta i ponaša u ovoj "pandemiji" a šta ako je pandemija uvod i izgovor za neka nova saopštenja? Nešto se čudno dešava i ovako nešto još nije vidjeno,nešto mutno je iza svega ovoga što se dešava po svetu zadnjih meseci, ali stvarno nije moguće predvideti ili dokučiti o čemu se stvarno radi,jer može biti jako mnogo razloga, ili su nas baš zato i sludeli da ne vidimo OČIGLEDAN razlog i mislimo ko zna šta.Jedan od objašnjivih i potpuno OČIGLEDNIH razloga za ovo je BANKROT svetske ekonomije,to nam je svima pred očima ali svi kukaju o koroni.Ostale stvari su previše ezoterične, i ako je bilo šta od toga u pitanju onda smo stvarno pečeni na masivnoj skali i sasvim je sigurno da nam to NEĆE REĆI:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u