РУСИ ОТКРИВАЈУ: Америка спрема нови напад, али Русија…

RUSI OTKRIVAJU: Amerika sprema novi napad, ali Rusija…

27 aprila 2018

„SAD ponovo prete Siriji primenom sile, ali Rusija to neće dozvoliti“, izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare zamenik Rusije pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja Aleksandar Šuljgin.

Na sastanku učestvuje 17 ljudi koji su bili svedoci događaja u Dumi. Među njima je porodica s troje dece, uključujući 11-godišnjeg dečaka Hasana Dijaba koji je pričao o tome kako su ga polivali vodom nakon navodnog hemijskog napada.

– Provokacije su moguće, jer naši američki partneri ponovo prete novom primenom oružja protiv Sirije, ali mi to nećemo dopustiti – izjavio je on.Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Duma u Istočnoj Guti i zapretio vojnim napadima. Moskva je negirala informacije o bombi sa hlorom, koju je navodno bacila sirijska vojska.

SAD, Velika Britanija i Francuska su tokom noći 14. aprila izveli raketne napade na sirijske administrativne objekte koji se, prema njihovom mišljenju, koriste za proizvodnju hemijskog oružja. Sirijske vlasti su u više navrata saopštile da je čitav hemijski arsenal izvezen iz zemlje pod kontrolom Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Sta ce sad biti povod novog napada? Nakasljao se Asad i ugrozio americke interese? Amerikanci su kopilad Lucifera koja srlja u propast.

  2. Mali Vuk says:

    Volio bi sad da vidim tu USA koaliciju na delu. Molim vas krenite !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *