РУСИ ОТКРИВАЈУ: Ево која земља је следећа на удару!

RUSI OTKRIVAJU: Evo koja zemlja je sledeća na udaru!

15 februara 2019

Zapad bi mogao da organizuje sledeći „Majdan“ u Moldaviji, pretpostavlja sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u intervjuu za „Komsomoljsku pravdu“. Prema njegovim, rečima to je moguće u slučaju pobede socijalista na parlamentarnim izborima.

„SAD i zemlje Evropske unije ujedinjuju desnicu kako bi organizovale moldavski ’Majdan‘ u Kišinjevu i kako bi ih podstakle na svrgavanje predsednika“, rekao je Patrušev i dodao da Vašington i Brisel ne kriju da podržavaju pristalice evroatlantske orijentacije u vladi i parlamentu Moldavije.Parlamentarni izbori u Moldaviji zakazani su za 24. februar. Patrušev je izjavio da je, prema anketama, u vođstvu partija socijalista predsednika Igora Dodona, a to „ne odgovara Zapadu, koji podstiče građane na konflikte i raskol“ prema utvrđenoj metodi obojenih revolucija.

Podsetimo, na jesen 2013. i zimu 2014. godine u Ukrajini su održani masovni protesti protiv vlade, nakon čega je došlo do promene vlasti u zemlji. Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič i nekoliko bivših ministara bili su prinuđeni da napuste teritoriju zemlje. Tokom oružanog sukoba između demonstranata i bezbednosnih snaga poginulo je 106 osoba. Događaj je nazvan „Majdan“ (Evromajdan), pošto je najveći protest održan na Trgu nezavisnosti (Majdanu) u Kijevu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vojna i ojdesve says:

    Sho da radish... Holivud...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *