РУСИ ОТКРИВАЈУ: Оно што се спрема у Сирији, изазваће велики…

RUSI OTKRIVAJU: Ono što se sprema u Siriji, izazvaće veliki…

9 septembra 2018

Portparol ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov upozorio je da je za večeras planiran izrežirani hemijski napad u Siriji.

Konašenkov kaže da je ministarstvo odbrane dobilo informaciju da su se lideri grupa Hajat Tahrir al-Šam i Hizb al-Turkistani al-Islam, kao i lokalni koordinatori Sirijske civilne odbrane okupili u terorističkom komandnom centru u Idlibu 7. septembra.Na tom sastanku oni su, prema njegovim rečima, dogovorili scenarije izrežiranih incidenata uz upotrebu otrovnih supstanci protiv civila koji bi bili pripisani sirijskoj vladi i svi treba da se spreme do večeras, prenosi TASS.

Specijalna komanda nekih „stranih prijatelja sirijske revolucije“ signaliziraće teroristima da započnu primenu praktične provokacije u provinciji Idlib, rekao je on.

Konašenkov je naglasio da ruska vojska nastavlja da prati situaciju u Siriji i akcije vojnih grupa različitih zemalja na Bliskom istoku.

Rusija je i ranije više puta upozoravala da se mogu očekivati inscenirani hemijski napadi u Siriji.

Podsetimo, SAD, Francuska i Velika Britanija poručile su da će žestoko udariti na Siriju ukoliko dođe do novog hemijskog napada na civile, iako je dokazano da iza prethodnog hemiskog incidenta stoje teroristi i tzv. „beli šlemovi“ potpomognuti upravo ovim trima zemljama.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za 1 istim stolom says:

    sedeće će i lagati.

  2. Za 1 istim stolom says:

    sedeće će i lagati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *