РУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Заев ће преварити Србију!

RUSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Zaev će prevariti Srbiju!

31 maja 2017

Zoran Zaev, kada postane premijer Makedonije, neće moći da ispuni obećanje Srbiji da će njegova zemlja biti uzdržana ako Priština bude htela u Unesko.

Zaev to obećanje ne može da ispuni i njemu se ne može verovati, smatra dr Aleksandar Raković sa Instituta za noviju istoriju Srbije.

Kako kaže u emisiji „Sputnjik intervju“, čak i da na mestu makedonskog ambasadora pri Unesku nije Albanac, pa da glasa onako kako je Zaev obećao novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, teško je zamisliti da će to dozvoliti albanske stranke koje su lideru SDSM-a obezbedile potrebnu većinu za formiranje vlade.

„Ne vidim kako bi u ovoj konstelaciji snaga, gde postoje dve albanske partije u vlasti, jednu koja podržava vlast i SDSM koji je došao na vlast zahvaljujući albanskim glasovima, on mogao da bude neutralan. To deluje gotovo potpuno nemoguće“, kaže sagovornik Sputnjika.

Raković postavlja retoričko pitanje kako Zaev misli da albanski političari koji su ratovali u OVK Makedonije mogu da glasaju protiv OVK koji su na vlasti na KiM, primećujući da bi to bilo „kao kad bi Srbija glasala protiv Srpske na nekom međunarodnom forumu“.

Zaev je, kaže Raković, „frljnuo“ tu izjavu u javnost, kao kad je rekao da su Bugari i Makedonci jedan narod, pa da su Srbi i Makedonci braća. „On te izjave daje kako mu se ćefne, bez strategije i odgovornosti da stane iza njih kad bude trebalo da se implementiraju“, navodi Raković, koji veruje da će odnosi Srbije sa Makedonijom biti onakvi kako su započeti ishitrenim izjavama Zaeva protiv Srbije i Vučića, zbog kojih se kasnije izvinjavao.

KOMENTARI3 komentara

 1. kuka says:

  Makedonci su davno uzeli pogrešan kurs i sad nemaju kud. Kolotrag ih vuče u sigurnu propast. Šta god da sad kažu ili urade protiv Srbije, nije iznenadjenje.

 2. Pirus says:

  Zasto uopste pominjete coveka koj dolazi na premijersku funkciju iskljucivo po nalogu Vasingtona i Brisela koji preko albanskih stranaka hoce da kontrolisu Makedoniju.Zaev i makedonski narod se ne pitaju o odluci glasanja za unesko,tamo se glasa to sto je u interesu onih koji su bombardovali i oteli kosovo Srbiji.Makedonija kako drzava odavno je izgubila suverenitet a to perfidno koriste svi koji se bave politikom tako sto je pljackaju bezmilosno i sve to iznose na nekakvim belosvetskim ostrovima.Tako da zalosno je kriviti makedonski narod o necemu o cemu nema nikakav uticaj.

  • kuka says:

   Piruse, kad se ovde kaže Makedonija, Makedonci itd. naravno da se ne misli na narod, nego na politiku ili politički tj. društvenu elitu koja donosi odluke. Sad kako ona te odluke donosi, samostalno ili je korumpirana ili ucenjena, drugo je pitanje na koje niko ovde nema nedvosmislen odgovor, niti je to za nas od ključnog značaja. Mislim da Vašington i Brisel ne žele da kontrolišu Makedoniju, nego da je rasture i naprave veliku Albaniju. Šiptari su u proteklom periodu dali mnogo prljavog gotovog novca od najgroznijih kriminalnih dela zapadnim političarima i u tom pogledu su još uvek jako perspektivni, pa se projekat velike Albanije snažno forsira. Dakle, radi se o krupnim ličnim i državnim interesima Amerike, Vatikana, Britanije i Brisela, o mnogo novca u trenutku kad drugi izvori polako presušuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *