РУСИ ПИТАЛИ СТОЛТЕНБЕРГА: Ако је одбрамбени савез кога је НАТО бранио од Срба 1999. године?

РУСИ ПИТАЛИ СТОЛТЕНБЕРГА: Ако је одбрамбени савез кога је НАТО бранио од Срба 1999. године?

25 октобра 2021

Члан Савета федерације Русије, сенатор Алексеј Пушков сматра да су наивне изјаве генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга који је рекао да Русија не би требало да се плаши чланства Украјине у НАТО пошто је то „одбрамбени савез“.Политичар је пре свега позвао да се престане са „причањем прича“ о одбрамбеном карактеру НАТО-а.

„Цео свет је видео како су Ваздухопловне снаге НАТО-а бомбардовале Београд у пролеће 1999. године. У центру града дуго су стајале зграде које су уништиле бомбе и ракете НАТО-а. Kоју земљу-чланицу Алијансе је штитио НАТО од Срба?“, написао је Пушков на Телеграму.

Такође је подсетио да је та иста „одбрамбена“ Алијаса у пролеће 2011. године започела ракетно-бомбашки рат против Либије који је довео до раскола у тој земљи и до социјалне катастрофе.

„Kога је од својих чланица ‘бранила’ Алијанса у том рату?“, пита се поново руски сенатор.

Истовремено је додао да је 25 чланица НАТО-а на овај или онај начин подржало агресију САД и Велике Британије у Ираку, док сада Америка намерава да укључи Алијансу у своју стратегију против Kине.

Пушков је посаветовао земљама-чланицама организације да се плаше уласка Украјине у НАТО.

„Разлог је тај што ће Kијев на челу са садашњом агресивно-неодговорном влашћу учинити све да увуче НАТО у оружани сукоб са Русијом, чак и против воље других. Ето где се крије права претња за Европу и сам НАТО“, закључује руски сенатор.

Раније је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио да нико осим Украјине и 30 земаља-чланица Алијансе нема право да решава питање о њеном чланству у НАТО.

KOMENTARI7 коментара

 1. Beli Orao says:

  Столтенберг је обична будала која прича глупости које нико не вјерује па чак ни сам НАТО а камоли други !

  • Veliki brat says:

   Kako koga? Pa Albance na Kosovu.

 2. Косовац says:

  Читам данас наслов у новинама: „Вучић разговарао са Орбаном СПРЕМНИ СМО ДА ГРАДИМО НУКЛЕАРНУ ЕЛЕКТРАНУ“. А доле при дну ситним словима пише: „Али прво морам да затворим све српске термоелектране. Тако сам потписао у Софији“. Сјајан економски и еколошки потез нашег председника. То ће да буде други његов велики успех после забране изградње Мини хидроелектрана.

 3. Triglav says:

  odgovor na pitanje stiže, kad se sekretar oporavi od poslednje doze heroina

 4. milorad5 says:

  Preselo im je kosovo već sad a tek će daim bud moka od tog zločina koji su počinili,dok se odgovorni ne pozovu na sud i ne kazne ta se priča neće završiti.

 5. padre says:

  Ma to je logika iz onog filma Dobrovoljci: "Mi vodimo odbranbeni rat na njihovom terenu"!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u