РУСИ ПИТАЛИ СТОЛТЕНБЕРГА: Ако је одбрамбени савез кога је НАТО бранио од Срба 1999. године?

RUSI PITALI STOLTENBERGA: Ako je odbrambeni savez koga je NATO branio od Srba 1999. godine?

25 oktobra 2021

Član Saveta federacije Rusije, senator Aleksej Puškov smatra da su naivne izjave generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji je rekao da Rusija ne bi trebalo da se plaši članstva Ukrajine u NATO pošto je to „odbrambeni savez“.Političar je pre svega pozvao da se prestane sa „pričanjem priča“ o odbrambenom karakteru NATO-a.

„Ceo svet je video kako su Vazduhoplovne snage NATO-a bombardovale Beograd u proleće 1999. godine. U centru grada dugo su stajale zgrade koje su uništile bombe i rakete NATO-a. Koju zemlju-članicu Alijanse je štitio NATO od Srba?“, napisao je Puškov na Telegramu.

Takođe je podsetio da je ta ista „odbrambena“ Alijasa u proleće 2011. godine započela raketno-bombaški rat protiv Libije koji je doveo do raskola u toj zemlji i do socijalne katastrofe.

„Koga je od svojih članica ‘branila’ Alijansa u tom ratu?“, pita se ponovo ruski senator.

Istovremeno je dodao da je 25 članica NATO-a na ovaj ili onaj način podržalo agresiju SAD i Velike Britanije u Iraku, dok sada Amerika namerava da uključi Alijansu u svoju strategiju protiv Kine.

Puškov je posavetovao zemljama-članicama organizacije da se plaše ulaska Ukrajine u NATO.

„Razlog je taj što će Kijev na čelu sa sadašnjom agresivno-neodgovornom vlašću učiniti sve da uvuče NATO u oružani sukob sa Rusijom, čak i protiv volje drugih. Eto gde se krije prava pretnja za Evropu i sam NATO“, zaključuje ruski senator.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da niko osim Ukrajine i 30 zemalja-članica Alijanse nema pravo da rešava pitanje o njenom članstvu u NATO.

KOMENTARI7 komentara

 1. Beli Orao says:

  Stoltenberg je obična budala koja priča gluposti koje niko ne vjeruje pa čak ni sam NATO a kamoli drugi !

  • Veliki brat says:

   Kako koga? Pa Albance na Kosovu.

 2. Kosovac says:

  Čitam danas naslov u novinama: „Vučić razgovarao sa Orbanom SPREMNI SMO DA GRADIMO NUKLEARNU ELEKTRANU“. A dole pri dnu sitnim slovima piše: „Ali prvo moram da zatvorim sve srpske termoelektrane. Tako sam potpisao u Sofiji“. Sjajan ekonomski i ekološki potez našeg predsednika. To će da bude drugi njegov veliki uspeh posle zabrane izgradnje Mini hidroelektrana.

 3. Milutin says:

  od islamske drzave i NDH?

 4. Triglav says:

  odgovor na pitanje stiže, kad se sekretar oporavi od poslednje doze heroina

 5. milorad5 says:

  Preselo im je kosovo već sad a tek će daim bud moka od tog zločina koji su počinili,dok se odgovorni ne pozovu na sud i ne kazne ta se priča neće završiti.

 6. padre says:

  Ma to je logika iz onog filma Dobrovoljci: "Mi vodimo odbranbeni rat na njihovom terenu"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *