РУСИ ПЛЕНЕ хрватску имовину у Србији

RUSI PLENE hrvatsku imovinu u Srbiji

15 avgusta 2017

Preduzeće Jamnica iz sistema koncerna Agrokor objavila je da je Sberbanka iz Ljubljane pokrenula protiv te kompanije dva izvršna postupka u Sloveniji i Srbiji.

Kako je Jamnica objavila preko zagrebačke brze, filijala Sberbanke iz Zagreba pokrenula je postupak u Srbiji zbog kredita za koje je Jamnica preuzela garancije.

Kako se navodi u obaveštenju, Sberbanka Ljubljana je pokrenula protiv Jamnice dva izvršna postupka, i to pred Privrednim sudom u Beogradu i pred Okružnim sudom u Ljubljani, zbog kredita u iznosu od 3,28 miliona evra za koji je Jamnica preuzela jamstvo, prenosi Tportal.

Pored toga, Sberbanka Zagreb, takođe je pokrenula izvršni postupak pred Privrednim sudom u Beogradu zbog kredita u iznosu od 255,28 miliona kuna (34,5 miliona evra) za koji je Jamnica dala garancije.

Ti sudski postupci pokrenuti protiv Jamnice pominju se i u mesečnom izveštaju vanredne uprave Agrokora objavljenom prošle nedelje, u kojem se navodi da je u proteklom periodu formalno pokrenut niz sudskih i plenidbenih postupaka protiv Agrokora i povezanih društava, kao i tri arbitražna postupka u Londonu.

U izveštaju, koji se odnosi na period od 10. jula do 10. avgusta, navodi se da je postupke plenidbe protiv Agrokora i Jamnice u Sloveniji pokrenula Sberbanka Ljubljana, prema Agrokorovim udelima u Merkatoru i poslovnom udelu u trgovačkom društvu Jamnica mineralna voda.

“Rešenje o plenidbi je doneto 4. jula 2017. godine, a na isto je vanredna uprava uložila prigovor u skladu sa procesnim pravom. Nakon što je postupak vanredne uprave priznat u Sloveniji, navedeni plenidbeni postupci su prekinuti po sili zakona…”, prenosi Tportal.

Dodaje da postoje saznanja i da je Sberbanka Ljubljana zatražila donošenje privremene mere o zabrani otuđenja i opterećenja spomenutih poslovnih udela, ali da pismo u vezi postupka povodom tog zahteva nije primljeno, ali će vanredna uprava preduzeti potrebne korake ako do dostave takvih pisama dodje.

Vanredna uprava je u izveštaju objavila i da su slovenačke i hrvatske kompanije iz Sberbanka grupe pokrenule izvršne postupke u Srbiji protiv Jamnice, s obzirom na udeo koji ta kompanija ima u trgovačkom društvu MG Mivela, kao i protiv Konzuma u pogledu udela koji ta kompanija ima u trgovačkom društvu Idea d.o.o.

(Tportal)

KOMENTARI6 komentara

 1. deda mraz says:

  U Hrvatskoj su njihovi domoljubi dest puta gori od nasih rodoljuba jer kradu nemilice tj. ta njihova usljiva elita a Svabe su im bre sve uzele i nemaju ni jednog hotela na moru i samo su sluge koje ne smeju da pisnu i prava je milina ako kao Srbin svratis na spavanje u te hotele i gledati kako ti se klanjaju i vuku kofere a ti im kulturno odgovoris sa hvala lepo.Agrokomerc broj dva samo Rusi moraju da paze da ih ovi nasi prevaranti na izrade posto su Amerikanci sveto otkupili za bagatelu a ovim hrvatskim lopovima ostaju Ruske pare za nagradu i na kraju krajeva sve bi trebalo da postane Americko i nas veliki vodja koji je ko fol neutralan sad ima problem jer Rusi su u pravu a ovi hrvatski politicari sto su to regulisali politicki sa amerima nema nikakve veze sa pravom.

 2. Portopranco says:

  Lopov rvacki Ivica Todorić je ruskim bankama Sberbank i VTB podmetnuo lažirane finansijske izveštaje.U njima je lažno prikazano da Agrokor ima dobit u poslovanju,a realno je teški gubitaš.Imovina Agrokora nije ni približno dovoljna da Rusi namire svoja potraživanja.Sva je prilika da će Rusi svoja potraživanja morati namiriti SPECIJALNIM SREDSTVIMA.DUG JE DUG.

  • Milisav says:

   Ma ajde! Sta nam naprica! Todoric je ruski igrac. On je odradio ono sto su Rusi od njega trazili i sad ce Rusi uci u Hrvatsku na Velika Vrata i ekonomski je okupirati, a kasnije i ...

 3. Kulak says:

  Budu li Rusi procese za povrat duga vodili pred hrvatskim sudovima,provest će se isto kao i prognani Srbi kojima su Hrvati sve popalili i opljačkali,a ništa im nisu vratili.Hrvatska je najkorumpiranija tvorevina na planeti,tamo se sve zasniva na korupciji,lažima,lopovluku i lobiranju.

 4. doktrina soka, says:

  A USAID ce dati neke silne milione dolara da se korupcija u Srbiji iskoreni, Hr u EU i tamo je sve ok,a kradu i mazu samo tako.Sa Agrokorom imaju Hrvati veliki problem jer je drzava donela "Lek specijalis" za Agrokor i uzela ga pod svoje.Tako da je moguce da Rusi,koji su osigurali kredite u Londonu, ako ne vrate dug ide drzavna imovina,pa ne kopcaju se ruski bankari na ledima.Bankari su svi isti udar4e po eskontnoj kamati i dug ode u nebo. Kako ono rade bankaridelozacija,hahahaha.

 5. M says:

  Doci ce i kod vas novi svjetski poredak!Pa ce i vas kulturno...,demokratski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *