РУСИ ПОД ХИТНО МЕЊАЈУ ВОЈНУ ДОKТРИНУ

RUSI POD HITNO MENJAJU VOJNU DOKTRINU

22 januara 2019

Ukoliko SAD počne da razmešta svoje rakete po Evropi, nama ne preostaje ništa drugo, nego da odustanemo od defanzivne koncepcije uzvratnog udara i pređemo na koncepciju preventivnog-ofanzivnog udara, upozoravaju ruski stručnjaci.

Treba razmotriti proizvodnju termonuklearnih bombi superiorne snage (100+ megatona) kao i nastavak s daljim usvajanjem novih raketnih tehnologija.Zamenik predsednika Ruske akademije raketnih i topničkih nauka (RARAN), doktor tehničkih nauka, Konstantih Sivkov, istakao je da je kompleks automatskog upravljanja masovnim uzvratnim raketno-nuklearnim udarom ,,Perimetr” (koji se takođe naziva i ,,Mrtva ruka”) nesposoban da odgovori na zadatke koji se od njega zahtevaju.

– U stanju je sprovesti u delo naredbu samo kada su u pitanju kopneni raketni sistemi i leteći raketonosači koji se nalaze u sistemu strateškog vazduhoplovstva. Međutim, kada su u pitanju podmornice strateške namene, koje se nalaze pod vodom, tu ,,Perimetr” ne može da izvrši naredbu koja bi dovela do plotunskog lansiranja balističkih raketa.

Osim toga, rakete koje se nalaze pod efektivnom kontrolom ,,Perimetra” kao što su npr. projektili u podzemnim silosima, mogu biti uništene u prvom talasu hipotetičkog nuklearnog udara na Rusiju. Ovo bi uništilo dobar deo kapaciteta koji su upotrjebljivi kada je u pitanju ovaj sistem, što dovodi do zaključka da ovaj sistem nije pouzdan kada je u pitanju maksimalna iskoristljivost oružja koje bi sudelovalo u odmazdi – istakao je Sivkov, a prenosi ruski internet portal ,,Ridus”.

U vezi sa ovim zaključkom gospodina Sivkova, neophodna je sveobuhvatna modernizacija ovog sistema komandovanja, u cilju efektivnog proširenja linija komunikacije prema svim delovima sistema u kompaktnom raketno-nuklearnom borbenom poretku.

– Ukoliko američka elita proceni da bi izbegla totalno uništenje u eventualnom ruskom kontraudaru, oni vrlo lako mogu krenuti u avanturu i prvi napasti. To bi im osiguralo totalnu svetsku dominaciju, bez obzira na simboličan broj ljudi koji bi taj sukob preživeli – napominje Sivkov.

Nedavno je o problemima sistema ,,Perimetr” govorio i bivši načelnik Glavnog štaba Raketne vojske strateške namene (1994-1996) general-pukovnik Viktor Jesin. On je izrazio opravdan strah da ,,Perimetr” može izgubiti svoju efektivnost posle izlaska SAD-a iz Sporazuma o uništenju raketa srednjeg i kratkog dometa.

Cilj izlaska SAD-a iz Sporazuma o uništenju raketa srednjeg i kratkog dometa je da se na teritoriji Evrope razmeste balističke rakete srednjeg dometa.

– U prvom udaru, Amerikanci pomoću ovih raketa mogu uništiti većinu naših raketnih instalacija u evropskom delu Rusije, a da ostatak presretnu pomoću protivraketnih sistema koji su usmereni na uzlazne putanje naših balističkih raketa- upozorava ruski general.

General Jesin je istakao da u osnovi ne treba samo modernizovati ovaj sistem nego i što je još važnije, promeniti statešku doktrinu upotrebe nuklearnih snaga: ,,Da budem iskren, mi u ovom trenutku nemamo efikasan odgovor na pojavu američkih raketa srednjeg dometa koje bi bile razmeštene u Evropi.

Ukoliko SAD počne da razmešta svoje rakete po Evropi, nama ne preostaje ništa drugo, nego da odustanemo od defanzivne koncepcije uzvratnog udara i prelaska na koncepciju preventivnog-ofanzivnog udara”, – odlučan je Jesin.

Kako je saopštio internet portal ,,Ridus”, među vojnim stručnjacima iz ove oblasti se svakodnevno razrađuju scenariji eventualnog masovnog nuklearnog rata između vojski SAD-a i Rusije.

Naprimer, dr Sivkov smatra, da će otvorenoj razmeni nuklearnih udara prethoditi duža konfrontacija konvencionalnim sredstvima. On predlaže da se na američke akcije odgovori na što agresivniji način, razvojem termonuklearnih bombi superiorne snage (100+ megatona) kao i punim zamahom u daljem osvajanju raketne tehnologije.

(Vebtribune)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad says:

  ne verujem da će nuklearnom udaru prethoditi dugačak konvencionalni sukob, to će se desiti jako brzo posle početka sukoba, jer tada postaje jasno,ko prvi udari ima šanse da uspe.Na kraju krajeva doktrina prvog nuklearnog udara je američka od samog početka nuklearnog doba. Mislim da rusi moraju da usvoje takvu koncepciju i da je primene ODMAH posle bilo kakvog ispada sa strane USA.Povući stanovništvo van gradova u skloništa i pucati.Pobediće onaj kome preživi stanovništvo kakava god radijacija da bude.Realno američka država je sad po svim parametrima VEOMA bliska nacističkoj diktaturi, a očekivati od hitlera milost i razum je ipak malo smešno:)

 2. A akoM says:

  USA je uskoro(kad u zadovoljavajućoj mjeri)okruži Ruske granice svojim raketama,sposobna i spremna kao prvu opciju iznenada prva napasti Rusiju poražavajućim udarom,čak i više,sposobna je i spremna izdržati Ruski iznenadni prvi napad na te instalacije i njihovo uništenje,te ući u dugotrajni Veliki Rat izdržljivosti,odnosno to im je druga opcija koju planiraju najvjerojatnijom i za koju se dugo spremaju,odnosno su spremni i za to!Ako žele preživjeti,Rusi moraju biti sposobni-spremni i za to također,sami ili u Savezu simbioze,što je puno lakše,i na što će USA-Zapad teško pronaći adekvatni odgovor!Kladim se u tu opciju,odnosno dugotrajni Veliki Rat!

 3. A akoM says:

  ...taj dugotrajni Veliki Rat nije uopće loša varijAnta za"Gospodare Svijeta",...jer je to(i)legalna depopulacija(genocid)svijeta,što je jedna od glavnih stvari njihovog plana,NWO!Da ne moraju prljati ruke direktno i nositi taj žig kroz budućnost!

  • Deda Micko says:

   Dobro si primetio, Valadari iz senke zele da neko drugi ostvari njihove planove. Plan je da se unisti cela planeta kako bi na njoj ostao samo Solomonov hram sa nekoliko hiljada jevrejskih fanatika koji se u njemu mole svome bogu -- Sotoni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *