РУСИ показали моћ на паради поводом Дана морнарице (ФОТО, ВИДЕО)

RUSI pokazali moć na paradi povodom Dana mornarice (FOTO, VIDEO)

26 jula 2015

90462354655b4f4e488551360655285_v4_bigRuski predsednik Vladimir Putin izjavio je na paradi povodom Dana mornarice da mornarica garatuje defanzivni potencijal države, prenosi “Sputnjik“.

Dan mornarice u Rusiji se slavi poslednje nedelje u julu.

“Mornarica pokazuje odbrambene sposobnosti zemlje i štiti njene interese“, naveo je Putin na paradi održanoj u gradu Baltijsk.

On je naglasio da je siguran da su oni koji su sližili mornarici beskrajno odani dužnosti i otadžbini.

“Patriotizam je za mornaricu svetinja, on se prenosi sa generacije na generaciju i ima najvišu moralnu vrednost“, rekao je Putin.

84754964855b4f4e4510c5598283876_v4_big„Naša otadžbina se, zahvaljujući hrabrosti mornara i talentu brodograditelja, smelosti poznatih istraživača, pionira i pomorskih komandanata, učvrstila kao velika pomorska sila. Za nas je taj status velika odgovornost pred istorijom, pred našim precima koji su doneli pomorsku slavu Rusiji i naravno pred budućim generacijama kojima treba da predamo savremenu i jaku ratnu flotu“, naveo je Putin.

Putin je na svečanosti u luci Baltisk u Kalinjingradu istakao da se Ratna mornarica sa pravom smatra ponosom Rusije i da su svi koji služe u floti beskrajno odani službi i otadžbini, preneo je Sputnjik.

„Osećaj patriotizma je za vojne mornare svetost. On se prenosi sa kolena na koleno kao najviša moralna vrednost“, naglasio je Putin.

Putin je dodao da je poslednjih godina uradjeno mnogo – da je flota je ojačana novim vojnim i logističkim brodovima, zaranjaju nove strateške podmornice, razvija se pomorska avijacija i glavne baze flote.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *