РУСИ ПОНИЗИЛИ ФРАНЦУЗЕ: „Извините, нисмо знали да је крстарица невидљива!“

РУСИ ПОНИЗИЛИ ФРАНЦУЗЕ: „Извините, нисмо знали да је крстарица невидљива!“

21 новембра 2017

Француска фрегата „Ла Фајет“ није успела да се сакрије од радарске станице Црноморске флоте, изјавио је за Спутњик извор у безбедносним службама Крима.

У понедељак је фрегата „Ла Фајет“ ушла у Црно море. Она је изграђена на „стелт“ технологији и наоружана противбродним ракетама.

Како је рекао саговорник агенције, руски радари виде бродове ове класе на стотину километара.

– Скривена технологија ‘стелт’ се саплела при суочавању са руском радио-електронском индустријом. Фрегата ‘Ла Фајет’ је још приликом проласка кроз Босфор ‘засветлела’ на монитору радио-техничке службе Црноморске флоте – истакао је извор.

Према његовим речима, радари прате „Ла Фајет“. Такође га прати посматрачки брод.

Француска фрегата плови према источном делу Црног мора, вероватно ка обали Грузије. „У црноморском басену ‘Ла Фајет’ неће моћи да се сакрије од нас. Видећемо га са прецизношћу до самог пристаништа“, додао је извор.

Фрегата је намењена за операције у кризним подручјима. Има неколико ракета и хеликоптер „Пантер“. У класу „Ла Фајет“ спада пет бродова, од којих је први поринут 1992. године.

KOMENTARI3 коментара

  1. Beli Orao says:

    Е... па сад знам зашто је за Французе и нато та фрегата невидљива па су мислили да имају одличну стелт технологију а ону уствари не ваљају им радари властити који не виде ни властите фрегате!!! Хахахааааааааааааааааааааа..................................................

  2. R.Srpska says:

    Aaaaa, pa to je francuska tehnologija :-))) Sve na zapadu su nevidljiva oruzja :-)))

  3. теоретичар says:

    Ја имам тело од старословенске стелт технологије. За све који зажмуре, невидљив сам. Али ја имам и других квалитета. Кад отворе очи и виде ме, сви се праве блесави да ме нису приметили. Поготово ако тражим да ми врате дуг. А за оне којима сам ја дужан, једноставно сам невидљив. Мајка природа је чудо кад ти угради стелт инстинкте избегавања паса трагача. Ето, има разних стелт технологија од памтивека. А тај француски стелт чамац хоће једног дана бити апсолутно невидљив. Кад га Руси потопе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u