РУСИ ПОНИЗИЛИ ФРАНЦУЗЕ: „Извините, нисмо знали да је крстарица невидљива!“

RUSI PONIZILI FRANCUZE: „Izvinite, nismo znali da je krstarica nevidljiva!“

21 novembra 2017

Francuska fregata „La Fajet“ nije uspela da se sakrije od radarske stanice Crnomorske flote, izjavio je za Sputnjik izvor u bezbednosnim službama Krima.

U ponedeljak je fregata „La Fajet“ ušla u Crno more. Ona je izgrađena na „stelt“ tehnologiji i naoružana protivbrodnim raketama.

Kako je rekao sagovornik agencije, ruski radari vide brodove ove klase na stotinu kilometara.

– Skrivena tehnologija ‘stelt’ se saplela pri suočavanju sa ruskom radio-elektronskom industrijom. Fregata ‘La Fajet’ je još prilikom prolaska kroz Bosfor ‘zasvetlela’ na monitoru radio-tehničke službe Crnomorske flote – istakao je izvor.

Prema njegovim rečima, radari prate „La Fajet“. Takođe ga prati posmatrački brod.

Francuska fregata plovi prema istočnom delu Crnog mora, verovatno ka obali Gruzije. „U crnomorskom basenu ‘La Fajet’ neće moći da se sakrije od nas. Videćemo ga sa preciznošću do samog pristaništa“, dodao je izvor.

Fregata je namenjena za operacije u kriznim područjima. Ima nekoliko raketa i helikopter „Panter“. U klasu „La Fajet“ spada pet brodova, od kojih je prvi porinut 1992. godine.

KOMENTARI3 komentara

  1. Beli Orao says:

    E... pa sad znam zašto je za Francuze i nato ta fregata nevidljiva pa su mislili da imaju odličnu stelt tehnologiju a onu ustvari ne valjaju im radari vlastiti koji ne vide ni vlastite fregate!!! Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................................................

  2. R.Srpska says:

    Aaaaa, pa to je francuska tehnologija :-))) Sve na zapadu su nevidljiva oruzja :-)))

  3. teoretičar says:

    Ja imam telo od staroslovenske stelt tehnologije. Za sve koji zažmure, nevidljiv sam. Ali ja imam i drugih kvaliteta. Kad otvore oči i vide me, svi se prave blesavi da me nisu primetili. Pogotovo ako tražim da mi vrate dug. A za one kojima sam ja dužan, jednostavno sam nevidljiv. Majka priroda je čudo kad ti ugradi stelt instinkte izbegavanja pasa tragača. Eto, ima raznih stelt tehnologija od pamtiveka. A taj francuski stelt čamac hoće jednog dana biti apsolutno nevidljiv. Kad ga Rusi potope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *