РУСИ ПОРУЧИЛИ АМЕРИЦИ: Боље је да преговарате са нама, или…

RUSI PORUČILI AMERICI: Bolje je da pregovarate sa nama, ili…

15 aprila 2018

RUSIJA je u stanju da odgovori na pritisak silom sa strane Sjedinjenih Država – izjavio je direktor departamana Ministarstva inostranih poslova RF za kontrolu nad naoružanjem  Vladimir Jermakov.

„Američki mit o ulsku u epohu sveobuhvatne i neograničene dominacije potrajao je jedva desetak godina, a sada pretvorio u prah i pepeo. Rusija se vratila na svoje istorijske pozicije jednog od garanata stabilnosti i pravednosti u globalnim poslovima na osnovama međunarodnog prava“ – naglasio je Jermakov.

U nastavku je rekao: „Sada, početkom 2018-te, već je vidljivo da se vojno-tehnološki raspored snaga kardinalno izmenio u korist Rusije. Mi već raspolažemo dostojnim odgovorom na svaki pokušaj vršenja pritiska sa strane SAD  uz korišćenje sile“.

Dodatno je ukazao da se vojno-tehnološka specifična težina SAD u svetu smanjuje i da će Amerikanci pre ili kasnije „početi da se dogovaraju sa Rusijom“:

„Pre ili kasnije će naše amerčke kolege morati da se sa nama dogovaraju. A bolje je da to bude pre. Da ponovim: vojno-tehnološka `težina` SAD u globalnom rasporedu nezaustavljivo opada. Zato nije isključeno da ćemo sa Vašingtonom kroz neko vreme možda drugačije razgovarati“.

Nastupivši u Savetu za spoljnu i odbrambenu politiku, Jermakov je procenio da Vašington može aktivirati dijalog sa Moskvom „već posle udara po Siriji“.

Vladimir Jermakov

Kao što se i moglo očekivati, vrata je ostavio otvorena.

Predočio je da je Rusija u svakom momentu spremna za „strateški dijalog sa SAD“. I dodao:

„Naš odgovor je jednostavan: čim SAD budu spremne za takav dijalog – mi ćemo se saglasiti da ga otpočnemo. Mi Amerikancima nikada nismo tu mogućnost zatvarali.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zaharije qSerak says:

    Ništa se neće desiti šuplja priča o nadmoćnosti bilo koga.Niko nije nadmoćan sve je to sto bi nas narod rekao:” U pet deka”! Malo price poslije,ama bas nikakve reakcije na napad Sirije.Ne moze se ništa uraditi,ako si ovisan od drugog.To bi sada bilo malo veći zahvat objaviti analizu zasto “ovisan”? Samo,onaj koji priznaje da je pod sankcijama novim Rublja sletila 15% ne moze računati da će ga neko ozbiljno shvatiti

  2. leteci cirkus says:

    Ili ce biti kao juce u Siriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *