РУСИ ПОРУЧИЛИ СРБИЈИ: „Нећемо дозволити да вас НАТО покори!“

RUSI PORUČILI SRBIJI: „Nećemo dozvoliti da vas NATO pokori!“

24 maja 2017

Sergej Železnjak, zamenik sekretara Glavnog odbora Putinove stranke „Jedinstvena Rusija“, član odbora za međunarodne poslove državne Dume čestitao je Rusima i svim slovenskim narodima sveta Dan slovenske pismenosti i kulture.

– Dan slovenske pismenosti i kulture – dan našeg poštovanja prema maternjem jeziku, mnogim generacijama velikih predaka, koji su čuvali i preneli na nas jedinstveni kod slovenske civilizacije, svetionika nauke, kulture i umetnosti, koji su svetu dali jedinstvenu duhovnu riznicu.

Železnjak je istakao da se ovogodišnja proslava odvija u jeku dramatičnih i tragičnih događaja u nekim regionima i svetu u celini.

– Terorizam je pretnja koja uništava vekovima izgrađivanu kulturu, tradiciju i civilizaciju dovodi do haosa. Zbog toga je danas potrebna posebna brzina i ujedinjena borba protiv zajedničkog i veoma opasnog neprijatelja – međunarodnog terorizma. U ovoj borbi, Rusija ponovo stoji na čelu, kao toliko puta u istoriji, kada je naša zemlja, slovenski narodi ali i svet u celini ugrožen od strane hordi osvajača i fanatika, opsednutih idejom svetske dominacije – kaže Železnjak.

On je naglasio da nije samo terorizam pretnja nezavisnosti i stabilnosti naših zemalja.

– Pokušaji političkih sila koje ne zanima solidarnost Slovena, imaju za cilj da dele naše narode putem mešanja u unutarpolitičke situacije u različitim zemljama, aktivno koristeći oruđa informacionog rata, očigledne laži i političke ucene, prinudno uvlačenje suverenih država u vojne blokove, nametanje sankcija, podsticanja nacionalne i verske mržnje – poručio je Železnjak.

Sve ovo što smo videli u velikom broju zemalja u istočnoj Evropi, tvrdi Železnjak, uključujući i i primer dugoročnog stradanja ukrajinskog naroda, kojem kijevski režim pokušava da oduzme sve što ih vezuje s našim narodom vekovima.

– Složena socijalno-politička situacija, nažalost, vidljiva je i na Balkanu, gde zvaničnici EU i NATO žele da pokore sebi nezavisne nacije i unište njihove kulturne i istorijske veze s Rusijom. Trebalo bi da budemo iznad ovih provokacija i da zajedno držimo bratsku duhovnu vezu, dijalog kulture, istorije i tradicije, koji je nam je ostavljen od naših predaka – objašnjava zamenik sekretara Glavnog odbora Jedinstvene Rusije.

– Za Rusiju u celini, kao i naš parlament i našu partiju kao vodeću političku snagu u zemlji, razvoj multilateralnih kulturnih, ekonomskih, političkih i društvenih veza između slovenskih naroda i država bila je i ostaje jedna od ključnih oblasti rada. Na svim mogućim međunarodnim tržištima, mi smo aktivno uključeni u razvoj prijateljstva i partnerstva sa zemljama koje podržavaju princip očuvanja mira, stabilnosti, jednakosti, dobrosusedstva, poštovanje ljudskih prava i očuvanje kulturne i prirodne raznolikosti – istakao je Železnjak i dodao:

– U našem zajedničkom prazniku želim da poželim svima nama mir i prosperitet, da kažem našoj braći Slovenima iz raznih zemalja da mi ostajemo bliski po narodnom duhu, uprkos globalnim promenama na geopolitičkoj karti sveta, spoljnih pretnji i nesporazuma i takođe da ponovo uverim u našu spremnost da priskočimo u pomoć slovenskim narodima u teškim vremenima i zaštiti slovenske civilizacije, na koju smo ponosni – zaključio je Železnjak.

(Mediji)

 

KOMENTARI8 komentara

 1. Milisav says:

  Zivjela Rusija!

  • Miki says:

   Živela bratska Rusija

   • punca says:

    Živela bratska Rusija i Putin ! Živelo Pravoslavlje !

 2. jova says:

  Ne moze nama pomoci ni Bog ni majka Rusija ako nastavimo ovim putem ka ponoru i smetljistu istorije.A bili smo nekad tako ponosan narod.Probudi se pokreni se.

  • Batina says:

   Samo se sjetimo 1991-2 i 1999, jedini u cijelom svijetu pruzuli smo otpor satanistima. Ima u nama jos snage, samo nam treba iskra, a ona ce prije ili kasnije da zasvijetli. Svi slaveni = SRBI - SERBI.

 3. punca says:

  Da li je Vladimir Putin najpopularniji ruski lider svih vremena? DA. *****PUTIN JE CAR !!! BOG JE NA NEBU A RUSIJA NA NEBU, NA ZEMLjI I U VODI !!! Putin i Rusija i Rusija i Putin i Putin i Srbija to je jedna familija. Rusija i Srbija i sada, i uvek, i u vekove vekova ! Amin ! *******Putin  ima PLAN za Balkan B4 /Velika SRBIJA se stvara .  """"PUTIN JASNO I GLASNO PORUČIO: „Rusija je danas moćnija od svakog potencijalnog agresora, podvlačim – od svakog!“""" Danas su Oružane snage Rusije u stanju da odbiju svaku agresiju", ŽIVELA bratska Rusija i Putin. Banja Luka = Moskva = Beograd ********Rusijo sveta naša državo, Rusijo voljena naša zemljo. Snažna volja, velika slava Tvoja su blaga za sva vremena! Slavna budi, naša slobodna Otadžbino, Bratskih naroda saveze večni, Precima prenošena mudrost narodna! Slavna budi, državo! Ponosimo se tobom! Od južnih mora do polarnih krajeva Prostiru se naše šume i polja Ti si jedina na svetu si takva!, Štićena Bogom, rođena zemljo! Slavna budi, naša slobodna Otadžbino, Bratskih naroda saveze večni, Precima prenošena mudrost narodna! Slavna budi, državo! Ponosimo se tobom! Široki prostor za snove i za život Otvaraju nam dolazeća leta. Snagu nam daje vernost Otadžbini. Tako je bilo i jeste, i uvek će biti! Slavna budi, naša slobodna Otadžbino, Bratskih naroda saveze večni, Precima prenošena mudrost narodna! Slavna budi, državo! Ponosimo se tobom!

  • Batina says:

   Samo prije 300 godina Srbi, Bugari i Rusi su govorili potbuno istim jezikom.

 4. SLIP says:

  To je onaj sto je podrzao Kim Dzong Vucicia na izborima. Hvala druze Zeleznjak, ali nemoj nas ti braniti. Brani jadne Ruse koje istrebljuju u Ukrajini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *