РУСИ ПОРУЧИЛИ ТУРЦИМА И ЕРДОГАНУ: Ако срушите само један ЈЕРМЕНСКИ АВИОН, РУСКА ВОЈСКА ЋЕ ИНТЕРВЕНИСАТИ…

RUSI PORUČILI TURCIMA I ERDOGANU: Ako srušite samo jedan JERMENSKI AVION, RUSKA VOJSKA ĆE INTERVENISATI…

3 oktobra 2020

Prema objavljenim informacijama, Azerbejdžan je pretrpeo velike gubitke u ljudstvu, oklopnim vozilima i vojnih napadačkih i transportnih helikoptera.

Jermenski zvaničnik je govorio o gubicima Azerbejdžana u 137 tenkova, 7 helikoptera, 72 drona i 1 avion, a poginulo je oko 800 vojnika.Prema nepotvrđenim informacijama Azerbejdžan trenutno ima približno 1.900 ranjenih vojnika. Jermenska vojska je potvrdila da su i oni pretrpeli velike gubitke, ali oni će biti objavljeni naknadno.

Vodi se artiljerijska bitka, uz međusobno granatiranje položaja dve zaraćene strane, kao i delovanje bespilotnih letelica.

Međutim, vojni stručnjaci i analitičari izveštavaju da ako se cifre za azerbejdžanske gubitke pokažu tačnim, to će biti ozbiljni gubici.

Još jedna činjenica je impresivna – obe države ozbiljno izbegavaju upotrebu svojih aviona i povremeno koriste bespilotne letilice koje su zapravo uglavnom u izviđačkim misijama.

Prema rečima stručnjaka, nekorišćenje borbenih aviona nastalo je zbog činjenice da obe zemlje imaju kvalitetne sisteme PVO sa dometom od oko 100 km. a strah od gubitka dodatne opreme i ljudstva zasad je vodio u njihovoj odluci da „prizemlje“ borce.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova uputila je snažno i jasno upozorenje Turskoj zbog umešanosti te zemlje u sukob oko Nagorno-Karabaha

Po još neispitanim činjenica u slučaju rušenja jermenskog lovca SU-25 od strane turskog F-16, prema podacima jermenskog Ministarstva odbrane, komplikuje situaciju, jer je Moskva dužna da pruži vojnu pomoć Jermeniji prema Ugovoru iz Taškenta“.

Zaharova je uputila upozorenje Turskoj da ukoliko se utvrdi da su oborili jermenski SU-25, Rusija će biti primorana da vojno interveniše.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Kulak says:

  Rusija ima vrlo bliske odnose i s Jermenijom i Azerbajdžanom.

  • milos says:

   I sa Turskom.

 2. Se veda says:

  Jermeni su pravoslavni hrišćani, i ne treba da mole Putina, on je već tu.

 3. Slobodanka says:

  Turska je u periodu 1894-1923 u kontinuitetu vršila progon i ubistva Jermena na teritoriji tadašnjeg osmanskog carstva. Najveći obim progona i ubista Turska je izvršila tokom 1915 godine, poznato kao genocid nad Jermenima. A sada Turska pomaže bratskom Azerbejdžanu da bi postigla nova ubistva Jermena. Ako se ovaj rat produži ostvariće i nova raseljavanja Jermena, ali sada sa teritorije Nagornog Karabaha i Jermenije. Erdogan je izuzetno podmukao, verovatno se odlučio na ovaj najnoviji napad na Jermene zato što sa velikim zakašnjenjem svet je počeo da priznaje Genocid nad Jermenima. Turska će opet izvršiti nova ubistva i progone Jermena, a "veliki svet" će opet kasniti sa svojim rekcijama. Erdoganu se tako može u velikom i prilično pokvarenom svetu. Ne zna se ko je gori "veliki svet" ili Turska.

 4. Slobodanka says:

  Tom kvarnom velikom svetu pripada i Srbijica, čiji parlament je više puta odbio da usvoji Rezoluciju o priznanju genocida nad Jermenima. To nije dobro zbog naših žrtava genocida, još važnije je da to nije dobro ni za našu budućnost. Takvim oklevanjem dajemo saglasnost da se nad nama ponovi genocid.

 5. Karital says:

  Moskva ima obrambeni savez sa Armenijom dok Ankara podržava Azerbejdžan.Izgleda da Ankara nije naučila lekciju iz Sirije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *