РУСИ ПОРУЧИЛИ ТУРЦИМА И ЕРДОГАНУ: Ако срушите само један ЈЕРМЕНСКИ АВИОН, РУСКА ВОЈСКА ЋЕ ИНТЕРВЕНИСАТИ…

РУСИ ПОРУЧИЛИ ТУРЦИМА И ЕРДОГАНУ: Ако срушите само један ЈЕРМЕНСКИ АВИОН, РУСКА ВОЈСКА ЋЕ ИНТЕРВЕНИСАТИ…

3 октобра 2020

Према објављеним информацијама, Азербејџан је претрпео велике губитке у људству, оклопним возилима и војних нападачких и транспортних хеликоптера.

Јерменски званичник је говорио о губицима Азербејџана у 137 тенкова, 7 хеликоптера, 72 дрона и 1 авион, а погинуло је око 800 војника.Према непотврђеним информацијама Азербејџан тренутно има приближно 1.900 рањених војника. Јерменска војска је потврдила да су и они претрпели велике губитке, али они ће бити објављени накнадно.

Води се артиљеријска битка, уз међусобно гранатирање положаја две зараћене стране, као и деловање беспилотних летелица.

Међутим, војни стручњаци и аналитичари извештавају да ако се цифре за азербејџанске губитке покажу тачним, то ће бити озбиљни губици.

Још једна чињеница је импресивна – обе државе озбиљно избегавају употребу својих авиона и повремено користе беспилотне летилице које су заправо углавном у извиђачким мисијама.

Према речима стручњака, некоришћење борбених авиона настало је због чињенице да обе земље имају квалитетне системе ПВО са дометом од око 100 км. а страх од губитка додатне опреме и људства засад је водио у њиховој одлуци да „приземље“ борце.

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова упутила је снажно и јасно упозорење Турској због умешаности те земље у сукоб око Нагорно-Kарабаха

По још неиспитаним чињеница у случају рушења јерменског ловца СУ-25 од стране турског Ф-16, према подацима јерменског Министарства одбране, компликује ситуацију, јер је Москва дужна да пружи војну помоћ Јерменији према Уговору из Ташкента“.

Захарова је упутила упозорење Турској да уколико се утврди да су оборили јерменски СУ-25, Русија ће бити приморана да војно интервенише.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. Kulak says:

  Rusija ima vrlo bliske odnose i s Jermenijom i Azerbajdžanom.

 2. Se veda says:

  Jermeni su pravoslavni hrišćani, i ne treba da mole Putina, on je već tu.

 3. Slobodanka says:

  Turska je u periodu 1894-1923 u kontinuitetu vršila progon i ubistva Jermena na teritoriji tadašnjeg osmanskog carstva. Najveći obim progona i ubista Turska je izvršila tokom 1915 godine, poznato kao genocid nad Jermenima. A sada Turska pomaže bratskom Azerbejdžanu da bi postigla nova ubistva Jermena. Ako se ovaj rat produži ostvariće i nova raseljavanja Jermena, ali sada sa teritorije Nagornog Karabaha i Jermenije. Erdogan je izuzetno podmukao, verovatno se odlučio na ovaj najnoviji napad na Jermene zato što sa velikim zakašnjenjem svet je počeo da priznaje Genocid nad Jermenima. Turska će opet izvršiti nova ubistva i progone Jermena, a "veliki svet" će opet kasniti sa svojim rekcijama. Erdoganu se tako može u velikom i prilično pokvarenom svetu. Ne zna se ko je gori "veliki svet" ili Turska.

 4. Slobodanka says:

  Tom kvarnom velikom svetu pripada i Srbijica, čiji parlament je više puta odbio da usvoji Rezoluciju o priznanju genocida nad Jermenima. To nije dobro zbog naših žrtava genocida, još važnije je da to nije dobro ni za našu budućnost. Takvim oklevanjem dajemo saglasnost da se nad nama ponovi genocid.

 5. Karital says:

  Moskva ima obrambeni savez sa Armenijom dok Ankara podržava Azerbejdžan.Izgleda da Ankara nije naučila lekciju iz Sirije?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u