РУСИ ПОСЛАЛИ ЈАСНУ ПОРУКУ

RUSI POSLALI JASNU PORUKU

14 marta 2020

Dva ruska strateška bombardera Tu-95 otkrila su američku ledenu bazu „Sidragon“ na Arktiku pet dana nakon što je napravljena, što je jasna poruka, piše američki časopis „Popjular mekanik“.

Kako se navodi, američka baza, koja se nalazi u Boforovom moru, na nekoliko desetina kilometara od obale Aljaske, napravljena je 4. marta u okviru vojnih vežbi „Aj eksersajz 2020“.Ruske nosače raketa su tokom leta pratili američki lovac F-22 „Raptor“ i kanadski CF-18 „Hornet“, piše list, i ocenjuje da su ruski avioni leteli iznad Boforovog mora oko četiri časa.

„Pitam se kako li su Rusi pronašli bazu u ledu.Udaljena je oko 50 milja od kopna, a oko nje su beskonačna ledena polja. Ali poruka je jasna – Rusija je i više nego sposobna da pronađe američke snage, čak i na Arktiku“, ističe autor članka.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, iznad američke baze nisu leteli Tu-95, nego protivpodmornički avioni Tu-142.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Rusi imaju dresirane polarne medvjede koji ne samo da su otkrili i špijunirali bazu,nego i kradu hranu tamo,iscrpljuju neprijatelje!A ako treba,uvaliti će im i Koronu!

    • milorad2 says:

      haha moža i pojedu nekog stražara,svi ruski polarni medvedi su prošli obuku preživljavanja u polarnim predelima, inače su ih trenirali na kavkazu i u okolini krima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *