РУСИ ПОСЛАЛИ РАТНЕ БРОДОВЕ КА СИРИЈИ: Ово је одговор Америци!

РУСИ ПОСЛАЛИ РАТНЕ БРОДОВЕ КА СИРИЈИ: Ово је одговор Америци!

21 априла 2018

Црноморска флота руске морнарице распоређује два додатна ратна брода како би ојачала своју групу која се налази усидрена у Латакији. Према изворима посматрача са Босфора, два руска војна брода су идентификована као фрегата Пјилтви Кривак и 870. разарач класе Сметливи Кашин.

Док је 868. Пјилтви специјализован за борбу против бродова и подморнице, поседујући одговарајуће оружје за такве задатке, 870. Сметливи је свеобухватан нападни брод са средствима за извођење копнених, ваздушних и морских удара једнако ефикасно.Као што је наговештено раније, оба брода, која су се кретала у формацији, сада су прошли кроз Босфор из Црног мора у источни Медитеран. Требали би стићи у сиријске воде у року од недељу дана.

АМЕРИКАНЦИ ПОСЛАЛИ НОСАЧ АВИОНА КА СИРИЈИ

Носач авиона ратне морнарице САД „Хари Труман“ упловио је у Средоземно море, саопштила је Ратна морнарица САД.

Према речима америчког вицеадмирала Лизи Франкети, команданта 6. Флоте Ратне морнарице САД која се базира у Напуљу, присуство ударне групе на челу са носачем авиона „Хари Труман“ у овом важном региону показује посвећеност САД „осигурању безбедности, слободе и процвата Европе и Африке“.

Команда америчке ратне морнарице није навела када ће носач авиона кренути ка Персијском заливу, како је планирани раније.

На „Хари Труману“ се налази 90 авиона и хеликоптера. У његовој пратњи се налазе четири разарача са 6,5 хиљада војника. Још два разараче ће им се придружити током пловидбе.

Носач авиона ће решавати борбене задатке у зонама одговорности 5. и 6. флоте Ратне морнарице САД, у које улази западни део Индијског океана, Персијски залив и Средоземно море.

Према проценама заменика начелника Главне оперативне управе Генералштаба Русије генерал-потпуковника Виктора Познихира, амерички „Хари Труман“ ће упловити у Персијски залив почетком јула.

САД, Велика Британија и Француска напали су 14. априла ракетама сиријске административне објекте који су, према њиховом мишљењу, коришћени за производњу хемијског оружја.

(Медији)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u