РУСИ ПОСЛАЛИ РАТНЕ БРОДОВЕ КА СИРИЈИ: Ово је одговор Америци!

RUSI POSLALI RATNE BRODOVE KA SIRIJI: Ovo je odgovor Americi!

21 aprila 2018

Crnomorska flota ruske mornarice raspoređuje dva dodatna ratna broda kako bi ojačala svoju grupu koja se nalazi usidrena u Latakiji. Prema izvorima posmatrača sa Bosfora, dva ruska vojna broda su identifikovana kao fregata Pjiltvi Krivak i 870. razarač klase Smetlivi Kašin.

Dok je 868. Pjiltvi specijalizovan za borbu protiv brodova i podmornice, posedujući odgovarajuće oružje za takve zadatke, 870. Smetlivi je sveobuhvatan napadni brod sa sredstvima za izvođenje kopnenih, vazdušnih i morskih udara jednako efikasno.Kao što je nagovešteno ranije, oba broda, koja su se kretala u formaciji, sada su prošli kroz Bosfor iz Crnog mora u istočni Mediteran. Trebali bi stići u sirijske vode u roku od nedelju dana.

AMERIKANCI POSLALI NOSAČ AVIONA KA SIRIJI

Nosač aviona ratne mornarice SAD „Hari Truman“ uplovio je u Sredozemno more, saopštila je Ratna mornarica SAD.

Prema rečima američkog viceadmirala Lizi Franketi, komandanta 6. Flote Ratne mornarice SAD koja se bazira u Napulju, prisustvo udarne grupe na čelu sa nosačem aviona „Hari Truman“ u ovom važnom regionu pokazuje posvećenost SAD „osiguranju bezbednosti, slobode i procvata Evrope i Afrike“.

Komanda američke ratne mornarice nije navela kada će nosač aviona krenuti ka Persijskom zalivu, kako je planirani ranije.

Na „Hari Trumanu“ se nalazi 90 aviona i helikoptera. U njegovoj pratnji se nalaze četiri razarača sa 6,5 hiljada vojnika. Još dva razarače će im se pridružiti tokom plovidbe.

Nosač aviona će rešavati borbene zadatke u zonama odgovornosti 5. i 6. flote Ratne mornarice SAD, u koje ulazi zapadni deo Indijskog okeana, Persijski zaliv i Sredozemno more.

Prema procenama zamenika načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Rusije general-potpukovnika Viktora Poznihira, američki „Hari Truman“ će uploviti u Persijski zaliv početkom jula.

SAD, Velika Britanija i Francuska napali su 14. aprila raketama sirijske administrativne objekte koji su, prema njihovom mišljenju, korišćeni za proizvodnju hemijskog oružja.

(Mediji)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *