РУСИ ПОСТАВИЛИ ПИТАЊЕ: Шта Бајден каже за тзв. Косово?

РУСИ ПОСТАВИЛИ ПИТАЊЕ: Шта Бајден каже за тзв. Косово?

23 маја 2024

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментарисала је изјаву из Вашингтона о томе како амерички председник Џозеф Бајден подржава дводржавно решење палестинског питања, а не једностраним признањима. Она је запитала када су вођени такви преговори о Косову.

„А шта каже амерички председник о Косову? Хоће ли подсетити када су завршени ‘билатерални директни преговори између страна? ’ Наравно, неће подсетити. Није било ни преговора између Београда и Приштине који би били завршени признањем незавиности покрајине, нити легитимног референдума на самом Косову“, написала је она на свом Телеграм каналу.Али, зато јесте била „парада“ једностраних нелегитимних признања наводне независности, додала је она.

Подсетимо, раније је званични представник америчког Савета за националну безбедност Едријан Вотсон рекао да амерички председник „одлучно подржава дводржавно решење“ и да је то радио током читаве каријере.

Према Вотсоновим речима, Бајден сматра да палестинска држава треба да буде изграђена путем директних преговора између страна, а не путем једностраног признања.

„Бесплатан курс америчке историје за Савет за националну безбедност САД“, закључила је Захарова.

Подсетимо, Норвешка влада објавила је раније да је одлучила да званично призна Палестину као државу. Одлука ступа на снагу 28. маја. Након тога, исту одлуку објавиле су власти Ирске и Шпаније.

Европске државе које признају независност Палестине су: Бугарска, Мађарска, Кипар, Малта, Пољска, Румунија, Словачка, Србија, Чешка и Шведска.

Палестину су као независну државу признале 143 од 193 земље Уједињених нација, укључујући Русију.

KOMENTARI2 коментара

  1. rade says:

    I Srbija? Podrzava one koji su u BiH odsjecali Srbima glave i njima igrali fudbal.

    • padre says:

      Ne kenjaj bre,koje od Palestinaca bio u BiH?I šta bi to opšte trebalo da znaći,da mi podržavamo Nemačku, Britaniju, SAD, jer jih priznajemo?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u