РУСИ ПОСТАВИЛИ УСЛОВ АМЕРИЦИ

RUSI POSTAVILI USLOV AMERICI

26 juna 2021

Moskva smatra da je moguće da se Sjedinjene Američke Države uključe u rešavanje ukrajinske krize samo ukoliko Vašington uspe da utiče na Kijev da realizuje Minske sporazume, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.„Ranije je bilo situacija kada je bilo moguće učešće SAD u tom procesu. Ali pitanje je koliko su naše američke kolege sposobne da igraju konstruktivnu ulogu, odosno u kojoj meri razumeju da bez poznatih koraka Kijeva neće biti moguće pomeriti s mesta ceo taj proces“, rekao je Rjabkov, odgovarajući na pitanje kako ocenjuje nameru Kijeva da uključi Vašington u rešavanje sukoba u Donbasu.

Prema rečima Rjabkova, ukoliko SAD dođu do zaključka da postoji određena perspektiva takvog rada sa Ukrajinom, onda bi mogle pomoći u nekom vidu.

„Ne raspravljam ni o kakvim formatima. Govorim da mi ne zauzimamo stav da se to isključuje pod bilo kojim uslovima. Ovde su najvažniji stav i pristup. Sa trenutnim pristupom Amerikanci, naravno, tamo nemaju šta da rade“, istakao je Rjabkov.

Ranije je ukrajinski MIP saopštio da će tema priključivanja SAD u proces mirnog rešavanja situacije u Donbasu biti ključna tokom posete predsednika Vladimira Zelenskog Vašingtonu krajem jula.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milanm says:

    O čemo ovde ide, koji je to članak ne-uman? Amerikanci su izakuvali u Ukraini e da bi sada bilo kao da nemaju sta da rade po ptanju prestanka sukoba u nekakvom formatu koji nitko ne postuje zahvaljujuć NATO, Usa mešetarenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *