РУСИ ПРЕДАЛИ ПОДАТКЕ СРПСКИМ ОБАВЕШТАЈЦИМА – ШИПТАРИ СПРЕМАЈУ „УПАД“!?

RUSI PREDALI PODATKE SRPSKIM OBAVEŠTAJCIMA – ŠIPTARI SPREMAJU „UPAD“!?

3 jula 2021

Podvlačeći crtu o učinku svog kabineta u prvih sto dana, Kurti je razotkrio da neće odustati od plana da sever pokrajine potčini Prištini, pišu mediji.

U poslednje vreme je učestalo zveckanje oružjem, napadi na Srbe, najavljuje se značajno uvećanje vojnog budžeta, sve uz uporno odbijanje da se formira Zajedica srpskih opština, piše portal Kosovo onlajn.Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, međutim, kaže, za „Novosti“, da je „reč o još jednoj od briljantnih izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija kojom potvrđuje da nema ideju kako da učini boljim ni život Albanaca u našoj južnoj pokrajini, a kamoli Srba“:

„Umesto toga preti praznom puškom, pošto se ništa od onoga što govori neće dogoditi. Pogotovo neće silom preuzeti sever KiM, a on odlično zna i zašto to ne može i ne sme“.

Stefanović je istakao i da Kurti svojim izjavama o ZSO, na čije se formiranje Priština obavezala, još jednom potvrđuje da je Briselski sporazum i danas kost u grlu prištinskoj administraciji, iako su ga sami potpisali:

„Hoću i da ga podsetim da ne postoji nikakva ‘Republika Kosovo’, a zahvaljujući predsedniku Vučiću, kog kosovski Albanci označavaju kao glavnog protivnika ove ideje, danas su samo još dalje od svojih ciljeva“.

I direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ima poruku za Kurtija.

„Dobro smo razumeli poruku Kurtija da je „spreman na sve“, samo ga molimo da se ne igra pitanjem bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a i neka se seti šta narod misli o njemu, kada je početkom godine pokušao da prošeta ovim delom pokrajine“.

On je istakao da se politika ne može graditi na mržnji i animozitetu prema svemu srpskom: „Zato je Kurtiju bolje da se, umesto za sever pokrajine, sprema za Brisel, gde ga očekuju teški razgovori o svim otvorenim pitanjima, umesto što energiju troši na jalove pretnje“.

Penzionisani general-major i direktor Evroazijskog bezbednosnog foruma Mitar Kovač kaže, za „Novosti“, da nova vlast Kosova ne krije nameru da „reintegriše sever“ u svoj sistem, ali smatra da to nije plan za blisku budućnost:

„Njihov je cilj da preuzmu i upravljanje i kompletnom administrativnom linijom kako bi zaokružili svoju ‘državnost’. U ovom trenutku sve to rade kroz zastrašivanje našeg naroda, što je moglo da se vidi i kroz dešavanja na Gazimestanu na Vidovdan. Kurti ne radi ništa sam, već ima podršku saveznika Velike Britanije, Nemačke i SAD. Verujem, ipak, da će država naći mehanizme da se zaštiti naš narod“, kaže on.

Za plan „osvajanja“ severa naše obaveštajne službe znaju već duže, a deo informacija dobile su od ruskih kolega. Tako je otkriveno da su Kosovske bezbednosne snage, uz logističku podršku Amerikanaca spremale upad, u tajnoj operaciji pod kodnim imenom „Zlatna sablja“.

Prema tim informacijama, obuka pripadnika KBS obavljala se u bazama „Film siti“ u Prištini i „Pomazatin“ nadomak Kosova Polja. Otkriveno je i da su u obuku KBS bili uključeni i hrvatski veterani koji su učestvovali u progonu više od 250.000 Srba iz Krajine u zločinačkoj akciji „Oluja“.

Oni su, pokazuju podaci, do Kosova stizali preko Crne Gore i uz prećutnu saglasnost NATO. Operacija „Zlatna sablja“ zamišljena je kao efikasno zauzimanje severa Kosova, uspostavljanje faktičke vlasti Prištine na celoj teritoriji pokrajine i odsecanje Srba od centralne Srbije.

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad5 says:

  šiptari će napasti u sledećih 30 dana

 2. Aco says:

  Ako dođe do upada pa se ne reaguje ..vojno i oštro a ne samo prazno laprdanje. Onda ide i jug i vojvodina...sanđak... Republika srpska ..ma nek ide onda sve u pm. A pogotovo kad sve sve zna...unapred...treba jih docekati..a i naoruzati naše kosovare

 3. Pendrek says:

  A sto nam keramicar to ne kaze? Nego nam braca Rusi moraju reci!

  • Sloba says:

   Keramičar sluša samo jotku ili tako nešto, i inrteresuju ga isključivo tenderi.

  • Vlada sladoledžija says:

   Pa keramičar je stručnjak za keramiku a ne za bezbednost.

 4. Kosta says:

  Srbi neće moći na Krf ako Šiptari napadnu a u Evropu ne primaju. Sa ovim Ministrom odbrane i Načelnikom generalštaba možemo odmah da se predamo.

 5. Leda says:

  Šiptari ne prete praznom puškom, niti su jalove njihove pretnje. Oni su uz podršku Amerikanaca, Nemaca i Britanaca, zaista spremni na sve i oni se ne zaustavljaju. To što nisu ispoštovali Briselski sporazum, bilo je dovoljno da vlasti Srbije proglase taj isti sporazum ništavnim. Uvođenjem taksi su pokazalo da mogu da se igraju sa Srbijom kako im je volja. Stvaranje njihove vojske je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244. Sporazum u Vašingtonu je još jedan korak koji ide u njihovu korist, jer oni su i tražili da se Vašington uključi u pregovore. Izrael ih priznao. Hapse Srbe, iživljavaju se nad napaćenim narodom. Šiptari dolaze u Novi Sad i na mostu rašire albansku zastavu, dronovi sa istom zastavom nadleću preko stadiona u sred Srbije, hapse Marka Djurića kao od šale, kupuju stanove u Nišu i gradovima Srbije i vi uvek govorite kako su to samo "provokacije"... Nisu! Ko čuva Visoke Dečane?... Hrvati!!! Zločinci koji su izvršili genocid nad Srbima, izvršili etničko čišćenje Srba u hrvatskoj. Oni koji vode državu Srbiju, nemaju šta da pregovaraju sa Prištinom, već sa Tiranom. Tamo je matica onih koji su okupirali KiM. I kakva EU.... To je za Srbiju put bez povratka. Sklapajte sporazume sa saveznicima, a ne sa zapadnim okupatorima.

  • Vlada sladoledžija says:

   Svaka čast za komentar, kristalno jasno izneto i na žalost apsolutno tačno! Mi ako se hitno ne povežemo u svakom smislu sa majkom Rusijom i prijateljskom Kinom, osuđeni smo na totalnu propast! Situacija je čak i gora nego što je bila nakon ultimatuma Austrougraske! Samo što to tako ne izgleda na prvi pogled jer je sve zakamuflirano otrcanim frazama o ulasku u EU, stranim investicijama, jačanju privrede i sličnim glupostima! A u stvari, mi kao narod MORAMO da se organizujemo po sistemu "svi za jednog - jedan za sve", da se naoružamo do zuba i do ušiju i da stvorimo teritorijalne oružane jedinice po ugledu na Civilnu Zaštitu u kojima bi bili svi oni koji su stoprocentno za državu Srbiju i srpski narod!!! Paralelno sa tim mi moramo da osnažimo Vojsku Srbije maksimalno moguće kao i policijske i specijalne jedinice i kad sve to uradimo MORAMO makar i klečeći da molimo naše iskrene prijatelje Kineze kao i braću Ruse za POMOĆ u vidu vojne i političke pa i finansijske podrške!!! Samo tako i na taj način možemo se odupreti vekovnim neprijateljima u vidu ustaša, balija i šiptara koje će zdušno protiv nas pomagati SAD, Britanija i Nemačka!!!Ne budemo li u tom odsudnom času imali saveznike Rusiju i Kinu, slobodno možemo svi ( ko stigne ) da zamolimo braću Ruse da nam dozvole da se iselimo u Istočni Sibir!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *