РУСИ представили „паклено“ оружје!

RUSI predstavili „pakleno“ oružje!

19 avgusta 2016

39Jedinice radijacione, hemijske i biološke zaštite ispalile su prve pucnje iz teških raketnih sistema bacača plamena „Solncepek“ u okviru specijalnih vežbi na poligonu u Volgogradskoj oblasti.

Prema planu, motorizovane pešadijske jedinice branile su se u uslovima brojne nadmoći neprijatelja, a trupe te jedinice su nanosile udare na pozicije „neprijatelja“ primenom teških sistema bacača plamena (TOS-1A) „Solncepek“ i raketnih pešadijskih bacača plamena RPO-A, saopštila je pres-služba Južnog vojnog okruga.

Napad bacača plamena je pomoću dima maskiralo nekoliko lovaca Su-25.

U vojnim vežbama učestvovalo je oko 900 vojnika i 300 jedinica tehnike.

U pres-službi su istakli da sistemi raketnog bacača plamena „Solncepek“ mogu da pucaju termobaričnim raketama velike snage na udaljenosti do sedam kilometara. Ukupna površina udara tokom vežbi bila je oko 60 hiljada kvadratnih metara.

Unapređena verzija TOS-1A „Solncepek“ ima 24 reaktivne rakete. Vatra po ciljevima može da se otvoriti jednostrukim i parnim hicima iz dve cevi. Ispaljivanje punog plotuna prilikom parnog pucanja je šest sekundi, a prilikom jednostrukog — 12 sekundi. Vreme pripreme za otvaranje vatre je 90 sekundi.

Sistem je namenjen za pogađanje lake oklopne i automobilske tehnike, paljenje i uništavanje objekata i zgrada, uništavanje žive sile protivnika gelerima i udarnim talasom reaktivnih nenavođenim raketama.

KOMENTARI4 komentara

 1. mane says:

  opasno orude putinovo

 2. Bajurina says:

  Ovo vec zahrdjalo

 3. Egoista says:

  Hebeš onog kome ovo padne na glavu pa preživi.

 4. slobo -Gospodin says:

  ali jos uvijek rastura I ako je zahrdjalo.Ovo vi samo mozete vidjet na yu tubu I sanjat o tome

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *