РУСИ ПРЕДВИЂАЈУ: Нови председник АМЕРИКЕ биће изабран на улици

RUSI PREDVIĐAJU: Novi predsednik AMERIKE biće izabran na ulici

19 jula 2020

Autor: Ivan DANILOV, RIA Novosti

DŽO Bajden i Hilari Klinton zajedno su predstavili američkoj javnostii prikladno objašnjenje za mogući poraz demokratskog kandidata na predstojećim američkim predsedničkim izborima.

Verovatno će upravo ono što su izneli, ako Donald Trump pobedi na izborima, biti upotrebljeno kao izgovor bilo za impičment, bilo za – što je izvesnije – odbijanje priznavanja izbornih rezultata i organizovanje nasilnog preuzimanja vlasti.Bajden je, pozivajući se na podatke američkih specijalnih službi, rekao je da „Rusi pokušavaju da nam oduzmu legitimitet izbornog procesa“.

Bajden je, opet se pozvavši na informacije američkih obaveštajnih službi koje dobija, precizirao i da su „Kina i drugi takođe uključeni u dejstva čiji je cilj da izgubimo poverenje u rezultate (izbora)“.

Ako Tramp ne prizna rezultate izbora, a njegov štav uhvati falsifikatore `za ruku`, odnosno ukaže na naknadno ubacivanje glasačkih listića i masovno falsifikovanje glasova poslatih poštom, Bajdenov će štab imati spreman odgovor na sve optužbe.

Tvrdiće da su sve to provokacije Rusa, Kine i nekih „drugih snaga“ koje imaju za cilj da diskredituju izborne rezultate radi izazivanja građanskog rata u Sjedinjenim Državama ili ostajanja aktuelnog predsednika na vlasti.

To je prilično ponižavajuće za zemlju koja sebe smatra svetskim hegemonom, ali vrlo je verovatno da će se izborni rezultat biti utvrđen ili bukvalno na bojnom polju, ili kao rezultat administrativne borbe za kontrolu nad američkom saveznom poštanskom službon.

Stvar je u tome što Bajdenov izborni štab – hvatajući se za epidemiju – zahteva da izbori budu održani u velikoj meri u formi distancionog glasanja, odnosno glasanja putem pošte, a Tramp tvrdi da će se za falsifikovanje rezultata koristiti upravo glasanje putem pošte.

Možda zvuči neverovatno, ali je činjenica da je sada gotovo ključna tema u SAD – i na nivou zvaničnih izjava kandidata i analitičara u medijima poput agencije Associated Press – ko će kontrolisati poštu na dan izbora i može li Trump lišiti poštansku službu budžetskog finansiranja da bi onemogućio „daljinsko glasanje“?

Bajden otvoreno govori da zbog mogućnosti da se to dogodi ne može da spava.

Može se pretpostaviti da će – ako Bela kuća zaista uspe da spreči masovno poštansko glasanje – i za to opet biti krivi tajanstveni „Rusi“, o kojima je Bajden navodno čita u izveštajima CIA ili FBI.

Nameće se pitanje: odakle bivši potpredsednik Sjedinjenih Država dobija tajne podatke američkih obaveštajnih agencija? Jer, predsednički kandidati kandidati (obe stranke) „obaveštajne brifinge“ imaju tek uoči ibora.

Povrh toga, Bajden još nije formalno kandidat Demokratske partije za predsednika SAD.

Biće zanimljivo kako će CIA i FBI objasniti otkud Bajdenu podaci koje iznosi. A još zanimljivije ako – i pod mogućim pritiskom Bele kuće – saopšte da Bajden laže.

Pre nego što je Bajden ubacio u javni opticaj „obaveštajne informacije“ o sledećoj „ruskoj zaveri“, Hilari Klinton je preko televizije upozorila da bi Trump mogao odbiti da prizna rezultate izbora i odbiti da dobrovoljno napusti Belu kuću. Čak je naglasila da se unapred, već sada, treba „pripremati za takav scenario“.

Nije objasnila šta bi „pripremanje“ podrazumevalo. Međutim, ako se imaju na umu krvavi državni udari zamaskirani da liče na „narodnu volju na ulici“, sa sigurnošću se može pretpostaviti da Klintonova govori o nasilnoj eliminaciji političkih oponenata i članova njihovih porodica, kao i običnih pristalica Republikanske partije koji ne budu hteli da se pomire sa uzurpacijom vlasti od strane ekipe Klintonove.

Ova procena može izgledati preteranom, ali s obzirom na to da je Demokratska partija upotrebila svu snagu svoje medijske mašine da izazove maksimalnu mržnju ne samo prema Rusima, već i prema pristalicama Donalda Trampa – „ukrajinski scenario“ se može realizovati ne u Kijevu, već u Vašingtonu.

Američki režiseri obojenih revolucija lako će pronaći grupu „nepoznatih snajperista“ koji će bez problema upucati „demokratsku nebesku stotinu“, a diskurs o „ukradenoj izbornoj volji naroda“ sprema se, evo, unapred.

Za spoljne neprijatelje unapred se određeni Rusija i Kina. To je kao puška koja u pozorištu visi na zidu u prvom činu, a u trećem – puca.

Samo, sada se u SAD ne radi o jednoj pušci već o celom arsenalu, pa se završni čin američke izborne drame može pretvoriti u pravu krvavu tragediju.

(sažeta verzija teksta)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    ma oni će pokušati da uzmu vlasat milom ili silom, ali mislim da su se precenili.Gledaćemo mi klinton i buš famiiju na sudu i to u direktnom TV prenosu.Bajdena nećemo gledati jer on je već sad mrtav ali on to još ne zna:)uskoro će saznati dobru vest.Celo to "sotonističko" pozorište će sad da ode kod onoga koga obožavaju,naludje je od svega što su oni u suštini članovi religije nečega što ne postoji sami su to izmislili u svojoj ludosti ili kao neki u svojoj pokvarenosti, ali pakao ZA NJIH će biti izgradjen jer i sami veruju u to pa eto im onda:)

  2. (S)vest says:

    Amerika gubi na isti način ko SFRJ, iz unutrašnje starne. Niko joj se ne meša, svi samo posmatraju. A u unutrašnjosti, ima da bude gradjanski rat...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *