РУСИ ПРЕДВИЂАЈУ: Овако велике кризе се увек заврше ратом!

RUSI PREDVIĐAJU: Ovako velike krize se uvek završe ratom!

21 jula 2020

Politički analitičar Anatolij Vaserman prokomentarisao je rastuću spremnost SAD za beskompromisnim aktivnostima na međunarodnoj areni.

Spremnost američkog rukovodstva da preti upotrebom vojne sile ne samo protiv Rusije, već i protiv Kine, širi strah među stručnjacima da bi trenutna globalna kriza na kraju mogla da eskalira u svetski rat.Politički analitičar Anatolij Vaserman podsetio je da “svetsku krizu prati svetski rat”. Istovremeno, napomenuo je da je takav razvoj događaja veoma verovatan, kao što je to bio slučaj ranije u svetskoj istoriji, „zbog redistribucije svetskog kapitala u korist onih koji su zapalili planetu 1914. i 1939. godine“.

U tom kontekstu, analitičar je istakao da su vojne operacije već poznata slika na Bliskom Istoku i Africi, u Južnoj Americi se događa opasna situacija, i trenutno se može uočiti eskalacija situacije u Aziji.

Istovremeno, ekspert je skrenuo pažnju na reči američkog ministra spoljnih poslova Majka Pompea da „svet neće dozvoliti Kini da iskoristi Južnokinesko more kao svoju imperiju“.

Kao potvrdu ozbiljnosti svojih reči istakao je da “dve američke napadačke grupe nosača aviona idu tamo – toliko daleko da učestvuju u vežbama”. Istovremeno, primećuje spremnost Vašingtona za beskompromisno suprotstavljanje Rusiji.

“Pompeo je u zakon o suzbijanju neprijatelja Sjedinjenih Američkih Država sankcijama uključio drugu fazu gasovoda Severni tok i Turski tok”, rekao je Vaserman, objašnjavajući značenje takvog manevara od strane Vašingtona na sledeći način: “On je izjavio da je kompanijama koje učestvuju u ruskim projektima dat jasan znak da SGA to neće tolerisati: Napustite projekte odmah ili će doći do ozbiljnih posledica.“

Kao rezultat toga, analitičar je došao do zaključka da američke aktivnosti u Poljskoj Moskva već doživljava iz perspektive ozbiljne pretnje stabilnosti regiona: „Rusija je ove nedelje otvoreno nazvala vojne planove SGA u Poljskoj direktnom pretnjom i najavila da će rasporediti rakete na granici sa EU da bi imala vremena da uništi sve što počne da puca na nas. Kina je takođe najavila spremnost da se suprotstavi.”

Analitičar je ukazao na sklonost američkog rukovodstva da eskalira međunarodne tenzije u svetu, u svetlu nedavnih događaja između Rusije i Sjedinjenih Država, koje nameravaju da rasporede veliki kontingent svojih trupa blizu ruskih granica.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Srbski vitez says:

    Američki degenerici ako kojim suludim slučajem napadnu na Rusiju suočiće se sa takvim vojnim odgovorom kakav ne mogu ni da zamisle! Drugim rečima, biće UNIŠTENI za rekordno kratko vreme od oružja o kojem ne znaju ama bsš ništa! Ne, nije to "Posejdon" niti "Kinžal"...u pitanju je nešto sasvim drugo...ali, o tom potom. I to oružje Rusi već imaju pripremljeno za ne daj Bože... upotrebiće ga u odsudnom momentu i amerike više neće biti! Posle toga niko neće moći da optuži Rusiju za nekakvu prekomernu upotrebu sile niti za bilo kakav zločin protiv čovečnosti jer BRANITI se od napada - NAPADOM je sasvim legitimno i moralno opravdano! A američki skotovi ako to na vreme ne shvate suočiće se sa strašnim porazom kakav svet još uvek nije video!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *