РУСИ ПРИРЕДИЛИ „страшну ноћ“ украјинским војним аеродромима, складиштима и системима ПВО! УКРАЈИНА У ПЛАМЕНУ

RUSI PRIREDILI „strašnu noć“ ukrajinskim vojnim aerodromima, skladištima i sistemima PVO! UKRAJINA U PLAMENU

16 avgusta 2023

RUSIJA je prošle noći izvela jedan od najmasovnijih i najrazornijih raketnih udara po vojnim ciljevima na teritoriji Ukrajine.

Meta su ponovo bili vojni aerodromi i sistemi PVO, skladišta municije i goriva i pogoni u kojima se remontuje i modernizuje vojna tehnika dobijena od NATO.Moskovski vojni ekspert Aleksej Sukonkin naveo je da su ruske rakete i dronovi tukli po Hmeljnickoj, Odeskoj, Volinjskoj, Lavovskoj, Dnjepropetrovskoj, Čerkasoj i Sumskoj oblasti.

„Noć je za ukrajinsku armiju bila strašna. U Kramatorsku su meta bili Energomašspecstalj i Kramatorska fabrika teških alatnih mašina. U njima su ukrajinske trupe pre nekoliko nedelja počele da gomilaju municiju i vojnu opremu. U tom gradu je potpuno uništen centar za privremeni razmeštaj 56. posebne motorizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine“.

Zabeležen je raketni udar i po fabrici Južmaš u Dnjepropetrovsku, a u Hmeljnickoj oblasti – opet po vojnom aerodromu u Starokonstantinovu, koji je glavna baza ukrajinskih Su-24 koji nose rakete Storm Shadow.

SSSR je taj aerodrom pravio tako da može da izdrži nekoliko atomskih udara, pa za uništenje svakog Su-24 u betonskom hangaru potreban po jedan raketni pogodak.

Na nišanu su bili i vitalni vojni objekti u Odesi i vojni aerodrom kod tog grada „Školjnij“.

Prema rečima poznatog ratnog izveštača Jevgenija Podubnog, remontna fabrika u Lucku i firma za popravku električnih za dizel lokomotiva bila je takođe meta raketnih udara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *