РУСИ ПРОНАШЛИ тајни састојак који лек против рака чини ефикаснијим

RUSI PRONAŠLI tajni sastojak koji lek protiv raka čini efikasnijim

2 novembra 2018

Ruski naučnici otkrili su da dodavanjem „hormona sna“, odnosno melatonina u lekove protiv raka na bazi vitamina A pojačava njihovo dejstvo i pomaže u smanjenju nivoa toksičnosti, prenosi list „Internešenel džurnal of molekjular sajensis“.

Kako se navodi, naučnici su proučavali kako kombinacija melatonina i smanjene koncentracije retinoinske kiseline utiču na razvoj tumorskih ćelija akutne leukemije kod čoveka.Naime, njihova kombinacija je rezultirala smanjenjem broja ćelija raka za 70, a deljenje ćelija za 64 odsto, precizirala je Olga Krestinina iz Instituta za teorijsku i eksperimentalnu biofiziku pri Ruskoj akademiji nauka.

Inače, melatonin je hormon odgovoran za regulisanje spavanja, a ujedno je i jak antioksidant koji može da uništi agresivne molekule unutar ćelija.

Naučnici su smanjili dozu retinoinske kiseline i dodali veliku količinu melatonina, a zatim su tu kombinaciju supstanci uveli u kulturu ćelija obolelih od raka, dobijenih iz malignog tumora pacijenta, koji je umro od akutne mijelocitne leukemije.

Eksperimenti su pokazali da kombinacija tih preparata efikasno uništava ćelije raka čak i nakon što je koncentracija retinoinske kiseline smanjena 100 puta u poređenju sa količinom vitamina A, koji se danas koristi u borbi protiv raka.

Kako naučnici objašnjavaju, kombinacije melatonina i retinoinske kiseline su naročito efikasno suzbijali sintezu proteina Bcl-2, koji štiti ćelije obolele od raka od „samouništavanja“.

S obzirom na to da je melatonin prisutan u ljudskom organizmu i da je njegov uticaj na telo dobro istražen, može se očekivati da lekovi uskoro uđu u fazu kliničkih ispitivanja.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Roy says:

  Zar niste pisali prije mjesec dana da su Rusi nasli vakcinu koja ubija rak, leukemiju, sidu i jos neke bolesti. Sto ce im onda melatonin i vitamin A ako imaju tu vakcinu koja ubija sve

 2. test01 says:

  @Roy, Da Kubanci su napravili vakcinu za rak pluca vec odavno ali to nije LEK (ne moze da ubije sve celije raka ali produzava zivot). Mislim da su cak imali dogovor sa nekom kompanijom na Balkanu da pocnu da prave tu vakcinu. Niko ne brani ni nasim farmaceutkim kompanijama da to rade (mada vise nista nije Srpsko..) Znam naseg coveka koji se leci od raka pluca godinama i dobio je ovu vakcinu u Kubi (ali je isao i na druge terapije - da budem iskren). On to vuce vec 10 godina a na zapadu su mu rekli da je gotov... Inace Kubanci su zaista siromasni i rade u jadnim uslovima ali opet uspevaju da dodju do nekih znacajnih otkrica i sto je najvaznije, ti lekovi nisu zasnovani na trovanju celija kao chemo-terapije.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Sreća da Rusi postoje, oni američki kauboji svako tolko izmisle neke eliksire za sve i svašta ali ipak nikad ti izumi ne budu vidljivi nego npr. zube i dalje čupaju kleštima kao i u rimsko doba. A 100 miliona građana ni nema im zdravstveno osiguranje i kao takvi ne mogu ni kleštima da iščupaju zub koji boli, ni antibiotik da kupe; nemaš pare-ymri u mukama, american way. Propala država, jadan im narod, eno po šatorima žive.

 4. calima says:

  DAKLE ..........HAJDE MALO ZDRAVOG RAZUMA DA UKLJUCIMO OKO CANCERA........ VAKCINA.............STA ZNACI IMATI VAKCINU???? PA DA NIJE SLUCAJNO SVAKA VAKCINA STVORENA PROTIV NEKE INFEKCIJE???? PA CEKAJ.......AKO IMAS VAKCINU PROTIV RAKA PLUCA SA KUBE RECIMO........ PA VALJDA ZNAS PROTIV KOJEG VIRUSA BAKTERIJE SI JE NAPRAVIO...... CEK CEK MALO...............PA DA NIJE SLUCAJNO CANCER KAKVA INFEKCIJA???? EUREKAAAAA........NARAVNO DA JESTE VIRUSNA INFEKCIJA ( BX i BY VIRUS) I SVE OKO TOGA JE POKAZAO I DOKAZAO I POTPUNO LECIO JOS 1930 g. DR. ROYAL RIFE. O SVEMU OVOME NEMATE NI SEKUNDE PREDAVANJA NA MEDICINSKIM FAKULTETIMA AL NI SEKUNDE.......CAK NI INFORMACIJU DA JE COVEK POSTOJAO. LEKARI SU ULTRA MORONI PREVARANTI I SAUCESNICI ZLOCINU PROTIV LJUDI. OSIM TOGA .......POKAZITE MI GDE KADA I U KOM NAUCNOM RADU JE JEDNOZNACNO ODBACENA INFEKTIVNA OPCIJA KAO UZROCNIK CANCERA.???? NARAVNO DA GA NEMA JER SVE JE TU ODAVNO PRONADJENO I RESENO JOS DAVNE 1930 g. OD STRANE OZBILJNIH ODGOVORNIH I POSTENIH ISTRAZIVACA KRAJ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *