РУСИ РАЗОТКРИЛИ ВЕЛИКУ ЛАЖ: „Није истина да стиже „милионски“ талас избеглица из Сирије“

RUSI RAZOTKRILI VELIKU LAŽ: „Nije istina da stiže „milionski“ talas izbeglica iz Sirije“

3 marta 2020

Mnogobrojne izjave i kritike iz Turske, evropskih država i SAD na račun rukovodstva Sirije i Rusije o navodnom milionskom talasu izbeglica i „humanitarnoj krizi“ zbog situacije u Idlibu — nisu tačne.

„Mnogobrojna saopštenja i kritike na račun rukovodstva Sirije i Rusije od strane predstavnika Turske, evropskih država i SAD o navodnom milionskom talasu izbeglica i humanitarna kriza u rezultatu zaoštravanja situacije u zoni deeskalacije Idlib nisu istinita“, rekao je načelnik Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Oleg Žuravljov.On je saopštio da Rusija u Siriji vrši već nekoliko godina stalni monitoring humanitarne situacije na severoistoku Sirije.

„U tu svrhu se koriste dronovi, ‘vruće‘ telefonske linije Centra, analiza društvenih mreža i internet-resursa, kao i direktni kontakti sa lokalnim stanovništvom“, rekao je načelnik Centra.

Žuravljov je naglasio da je od početka godine u Tursku, iz područja gde se vode borbe, otišlo oko 35.000 ljudi, među kojima su i članovi porodica militanata. On je podsetio da je tokom turske vojne operacije „Maslinova grančica“ svoje domove napustilo oko 50.000 ljudi i da se u pograničnim rejonima s Turskom nalazi ne više od 100.000 ljudi.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    Trenutno na grčkoj granici kampuje oko 13.000 izbeglica koji čekaju ulaz u Grčku. DAKLE NIJE REČ O MILIONSKOM BROJU. Vidi se iz ovog teksta: Grčka, u kojoj je trenutno više od 40.000 migranata smešteno u nekoliko prenaseljenih kampova, saopštila je da je novi mogući talas migranata pretnja za nacionalnu bezbednost. Ursula van der Lejen saopštila je da će Fronteks snage za brzo reagovanje stići u Grčku kako bi pomogli u savladavanju migrantske krize. Ona je dodala da će u Grčku biti poslati brodovi, avioni i graničari, te 700 miliona evra pomoći. Odluka je doneta pošto se oko 13.000 migranata okupilo na granici, gde kampuju čekajući da uđu u EU. Von der Lejen je u poseti Grčkoj, zajedno sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem kako bi procenili situaciju na terenu."

  2. miki says:

    Nisu oni ni rekli da su to isključivo izbeglice iz Sirije. To su većinom migranti iz Avganistana, Pakistana...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *