РУСИ РЕКЛИ „ДА“ ПУТИНУ: Остаје на челу Русије до 2036. године

RUSI REKLI „DA“ PUTINU: Ostaje na čelu Rusije do 2036. godine

2 jula 2020

U Rusiji je juče završen jednonedeljni referendum na kome se većina građana izjasnila za izmene Ustava koje će predsedniku Vladimiru Putinu omogućiti da na vlasti ostane do 2036. godine.

Na osovu 42 odsto prebrojanih glasova na referendumu u Rusiji za usavjanje amandmana na Ustav glasalo je 76 odsto građana, saopštila je Centralna izborna komisija.Kako prenosi TASS, 23,12 odsto građana glasalo je protiv, a ukupan odziv procenjuje se na 65 odsto biračkog tela.

Prema sadašnjim ustavnim odredbama, predsedik Putin bi morao da se povuče sa vlasti 2024. godine, po isteku svog drugog šestogodišnjeg mandata.

Ipak, ustavne promene za koje se založio ruski predsednik omogućile bi izuzetak i omogućile mu da ostane na predsedničkom položaju još dva šestogodišnja mandata, do 2036. godine.

Sam predsednik Putin je izjavio da nije siguran da li će hteti da bude na predsedničkoj funkciji toliko dugo, s obzirom da će 2036. godine imati 83 godine.

Glasanje je trajalo od 25. juna, a to je učinjeno, kako je obrazloženo, zbog pandemije korona virusa.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

 1. Slobodanka says:

  Vest od juče krajem dana u 23.33. Na osnovu 70% obradjenog materijala u celoj Rusiji za izmene Ustava glasalo je 77,53% gradjana, a protiv je 21,66%.

 2. Miraš says:

  Posle ovakvih Ujedinjeno Kraljevstvo će pasti u duboku depresiju.

  • Miraš says:

   Posle ovakvih VESTI...

   • znojni Mirko says:

    A kad je "civilizivanoj EUropi" zadnji put bio referendum ??? Svugde zabranjeno EUrobijasima da izraze svoje interese, smeju samo da slusaju i placaju. U Rusiji nije tako.

 3. Mile says:

  Putin jede tortu i kolače i pije ruski čaj, a Britanija neka se sekira.

 4. Slobodanka says:

  Najnovija vest: "MOSKVA, 2 iюl. Centrizbirkom obrabotal vse protokolы: za popravki v Konstituciю Rossii vыstupili 77,92 procenta progolosovavših, protiv — 21,27." - Moskva 2 jula. Obrađen je ceo (100%) izborni materijal, za izmene Ustava Rusije glasalo je 77,92% od izašlih na glasanje, a protiv je 21,27%.

 5. milorad2 says:

  koliko sam ja shvatio njemu je dozvoljeno da se ponovo KANDIDUJE na izborima mimo protokola o zabrani više od DVA mandata za redom koji je važio do sada , to ne znači da će automatski pobediti.Mada su putinu odlične šanse da dobije i treći mandat za redom bez obzira na sve probleme sa kojima se rusija u zadnje veme suočava, on je pokazao da VODI računa o RUSKOM NARODU i njegovim interesima i zato je većina vrlo verovatno naklonjena njegovom ostanku na predsedničkj funkciji.Mislim će se ovo pokazati kao presudni faktor ojačavanja otpornosti i unutrašnje snage ruske države i nacije u predstojećim TAŠKIM i OPASNIM dogajdajima koji nailaze.Možda čak i ZAUSTAVI neke planove NEPRIJATELJA RUSIJE i neke stvari se uopšte ne dese a prirpemane su DUGO i samo se čekalo putinovo odstupanje sa funkcije i delimičan vakum vlasti i prestrojavanja državenog aparat koji se UVEK dešava čak i kod sasvim legitimnih i demokratskih izbora i sistema pormene i održavanja vlasti i suvereniteta.Sada tog vakuma NEĆE biti ako putin bude opet predsednik i sistem će biti spreman u startu da reaguje u slučaju nepredvidjenih napada i pokušaja destabilizacije države iznutra,putin dobro zna sa kim igra ovu igru i to je KATASTROFA za protivnike rusije,možda čak i odustanu od planiranog napada ko zna, i oni imaju sve veće probleme u sopstvenom dvorištu.Ako putin ostane u moskvi i tramp uspe da se održi u vašingtonu MOŽDA će prelaz na multipolarini odnos snaga i respektovanje te nove podele dovesti do daleko mirnije situacije,ali ako se nastavi ovako veliki rat ili nekoliko velikih sukoba su NEMINOVNI.Situacija nije bila ovako TEŠKA u medjunarodnim odnosima još od vremena nacista u predvečerju 2.sv.rata.Mnogo se naoružava , mnogo se lako pollači obarač,mnogo je nervoze i pretnji sa SVIH stran ne samo medj krupnim igračima nego i kod lokalaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *