РУСИ СА ИСТОКА УШЛИ ЧАСОВ ЈАР… Ево шта се дешава…

RUSI SA ISTOKA UŠLI ČASOV JAR… Evo šta se dešava…

7 aprila 2024

RUSKI raketaši i svijacija cele prošle noći tukli su položaje Oružanih snaga Ukrajine na istočnoj periferiji Časovog Jara i sve vojne objekte u tom gradu zapadno od Bahmuta koji je nekada imao 24.000 stanovnika.

Isto se u talasima nastavilo i tokom dana, u kombinaciji sa jurišnim napadima ruske vojske koja prodire u deo grada Kanal koji se nalazi istočno od kanala Severski Donjec – Donjeck.Eksperti smatraju da Časov Jar može ponoviti sudbinu Avdejevke. Imaju u vidu da Oružane snage Ukrajine neće moći da odbrane taj grad, a da tu izgubiti strateške rezerve.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski priznao je da su njegove jedinice koje brane Časov Jar „u teškoj situaciji“. u ključnim sektorima fronta.

Vojni analitičar Jurij Podoljaka ovako je opisao situaciju 6. aprila ujutru u Časovom Jaru:

„Noć je za ukrajinske tradicionalno je protekla pod udarima FAB-500 i FAB-1500 sa „krilima“, granatama artiljerijskih sistema „Msta“, „Božuri“ i „Akacija“.

Jedan od ukrajinskih oficira rekao je Business Insider: „Udare bombi FAB-1500 ne mogu svi naši momci da podnesu. Na FAB-500 bili su se navikli, ali su FAB-1500 pakao.”

Prema rečima Podoljake, Rusi na ukrajinske položaje oko Časovog Jara i u gradu sada bacaju desetine dnevno:

„U završnoj fazi bitke za Avdejevku, na Ukrajince je dnevno padalo po 150 tih bombi. To znači, da sve tek počinje“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    A koji su to grad do sada uspeli nato satanisti da odbrane ? Pitam za druga .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *