РУСИ САМОКРИТИЧНИ: „Срамота је што нисмо помогли Србима“

RUSI SAMOKRITIČNI: „Sramota je što nismo pomogli Srbima“

23 marta 2019

Zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta Petar Olegovič Tolstoj izjavio je da je Rusiju sramota što Srbiji nije više pomogla 1999. godine.

On je rekao da danas Moskva može i hoće Beogradu više da pomogne.

„Na vama je da kažete kakva vrsta pomoći vam je potrebna“, rekao je zamenik predsednika Državne dume za današnje „Večernje novosti“.Tolstoj, inače potomak slavnog ruskog književnika Lava Nikolajeviča Tolstoja, izjavio je da je bombardovanje SRJ 1999. godine bila nesreća koja je zadesila srpski narod, a Ruse uverila u to koliko je Zapad licemeran i koliko su tamo na snazi dvostruki standardi.

On je naveo i da nije tačno da se ruski predsednik Vladimir Putin saglasio sa nekakvom podelom Kosova.

„Naprotiv, naložio je ruskom Ministarstvu spoljnih poslova da uloži maksimalne napore da se kosovsko pitanje rešava na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN„, rekao je Tolstoj.

On je ocenio da je insistiranje na tome da Srbija po svaku cenu pristane na uslove Zapada kontraproduktivno i da neće doneti rešenje.

Smatra i da se zapadne zemlje neće odreći tzv. države Kosovo koju on vidi kao terorističku.

Dodajući da je 1999. godine bio u novinarskom timu koji je građanima Rusije objašnjavao šta se dešava u Jugoslaviji, Tolstoj je istakao i da „svaku uvredu Srbije ili Srba tretira lično“.

On je potvrdio i da ima porodične veze sa Srbijom, zbog čega ga, kako pišu „Novosti“, nazivaju i „srpskim Tolstojem“.

„Moj deda je bio beli oficir koji je 1921. sa svojima došao u Zrenjanin. Otac mi je rođen u Beogradu, gde je odrastao, a porodica se vratila u Rusiju posle Drugog svetskog rata“, rekao je Tolstoj.

KOMENTARI9 komentara

 1. Ivana says:

  Pa pomogli ste Sirijcima oni su vam slavenska pravoslavna braća šta bi pomagali nama Srbima.

  • samostalan says:

   Dobar komentar, kao ujed kobre.

  • pravda says:

   Ivane,dodji pameti,uporedi samo vreme i mogucnosti.Odgovor ces naci sam. pozdrav

 2. Zoran says:

  Kad smo trazili pomoc vi nam niste pomogli, a kad ne trazimo vi na nudite. Nikako da se nadjemo.

 3. Vesko says:

  Potrebno nam je ORUZJE da mozemo da se ZASTITIMO. Broj jedan PVO sistemi, s-300 a ako mozete da nam ponudite s-400 kao i Turskoj, znaci da dobijemo licencu da proizvodimo te sisteme zajednicki kako bi smanjili troskove u buducnosti to bi po meni licno bilo dolicno da prevazidemo rane. Pancire takoder, medutim koliko vidim njih ste i sami nudili. Broj dva, da jasno kazete sa najviseg vrha da Rusija NECE PODRZATI DAVANJE STOLICE Kosovu u UN, jer bi to znacilo da Rusija ucestvuje u komadanju Srbije. Mi nismo prevazisli prodaju Srbije 1999 kada ste nas istrgovali sa Nemcima i zapadom, pustajuci ih da nas uniste, a ako podrzite veleizdajnicku bandu koja samovoljno u interesu nasih dzelata hoce da prizna Kosovo odnosno da mu da stolicu u UN, onda ce to biti DEFININITVNO KRAJ medu nama. Ako je ovo PUNO sto trazimo onda zaboraviti na sve.

 4. petrovgrad says:

  Rusija je najbogatija zemlja na svetu sa svim resursima. Standard u Rusiji 90-tih je bio na dnu svetske lestvice. Danas su Rusi i dalje najbogatiji sa prirodnim resursima, a standard je bolji od onog iz 90-tih, ali i dalje su jako siromašni spram prirodnih bogatstava. Šta je po sredi.Zašto je Kovajt bogat, zato što ima nafte a i Rusija ima a nije bogata. Takav je slučaj sa Venecuelom, najbogatiji sa naftom a malte ne na ivici bede su. Odgovor je jednostavan Ameri im uzimaju resurse a uvaljuju papire-dolare. Prosto rečeno zapad ih drži kao koloniju. Rusi izvoze plin zapadu, zapad sve bogatiji a Rusi sve siromašniji. Ko koga tu uvrće.Kad budu Rusi postigli standard Nemačke, Švedske, Amerike,... tada možemo očekivati nešto do tada Naša braća su polukolonija zapada. Zapad ih eksploatiše.

 5. samostalan says:

  Rusi pricaju o proslosti, a prave se ludi da ne vide da nam pomoc treba SADA.

 6. trikornjanin says:

  Pa eto, par stotina ruskih vojnika na liniji razgranicenja, sa autonomnom komandom bila bi dobra poruka srbima, siptarima i natovcima. ako Rusija ne moze da se u SB izbori da taj predlog prodje onda dzabe prica.

 7. Kostakos says:

  Da ste mogli, bi pomogli .Jedva ste pomogli rusima u Ukraini ,iako su do vama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *