РУСИ САОПШТИЛИ: Наша вакцина штити две године

RUSI SAOPŠTILI: Naša vakcina štiti dve godine

11 avgusta 2020

Ljudi koji prime novu rusku vakcinu protiv virusa korona biće imuni na njega do dve godine, saopštilo je rusko Ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja Mihail Muraškov rekao je da je vakcina nastala u istraživačkom centru „Gamaleja“, koji je radio na pronalaženju vakcine i da pritom koriste oprobane procedure uzgoja vektora adenovirusa.



„Želeo bih da naglasim da su istraživači iz naših naučnih centara još 1990-ih godina uspešno ekperimentisali sa pripremom za genske terapije. Daljim istraživanjima formirana je univerzalna platforma za izradu vakcina protiv različitih infektivnih bolesti, a na tim platformama su naučni istraživači i naši stručnjaci uspeli da naprave šest vakcina koje su u različitoj meri u upotrebi u Rusiji“, izjavio je Muraško i naveo kao primere vakcine protiv ebola virusa i korona virusa tipa MERS-KoV.

Istovremeno, direktor Nacionalnog istraživačkog centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg izjavio je da preparat koristi adenovirusne kontejnere za isporuku gena koji kodiraju proteine „korone“ kod virusa. Unosiće se dva puta.

Kao što je naučnik pojasnio, isti gen se uvodi na različite nosioce, što omogućava dobijanje zaštitnog imuniteta, pritom tokom dužeg vremenskog perioda.

Kako kaže, takav pristup garantuje s velikom verovatnoćom da će osoba koja je primila ovu vakcinu u „pojačanoj“ verziji – biti zaštićena od moguće zaraze virusom korona „najmanje dve godine, a verovatno i na duži period“.

Guncburg je takođe precizirao da je takav dugoročni efekat leka dokazan tokom zajedničkog rada Naučno-istraživačkog centra i medicinskih ustanova ruskog Ministarstva odbrane u afričkoj Gvineji na vakcinama protiv virusa ebole.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da je u Rusiji registrovana prva na svetu vakcina za prevenciju kovida 19, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

KOMENTARI



3 komentara

 1. Rista says:

  Baš volem i raduje me da su Rusi najzad prestigli Amere u lažima. Jako to brate. Niko se i ne usuđuje da napiše knjigu "Sve profitne laži 21. Veka". Najzad i nakazni Ruski kapitalizam sa najnakaznijim oligarsima posle Kine, uspešno potukao farmako mafije Amerike i Nemačke. Sada je Kina prva, Rusija druga a Amerika (sa nemačkom) na trećem mestu. Amerika i Nemačka idu zajedno. Vlasnici Monsanta i Bajera su isti ljudi, ali Bajer "kupio" Monsanta pretprošle godine, odnosno prebacio pare Bajera u Ameriku i dao im nacističku čast da budu "vlasnici". Ove dve kompanije su potrovale Indijce i sada ih Indija "tuži" jer su milioni žena u Indiji postale kilave. "Tuži" je simbolično, jer Indijska vlast je prihvatila vakcine Bajer-Monsanta a takođe i neke hemikalije koje su Indijci nagovoreni da kupe od Monsanta. Neki obogađivač zemlje koji im je uništito načisto plodnu zemlju. Trebaće nekoliko godina da se oranice oporave. Ne mogu da se setim imena tog veštakog đubriva iako je sveopšte poznato. Nekad je Britanija bukvalno silovala Kinu sa opijumom iz Indije a danas Amerika siluje Indiju sa otrovima made in Kina. To nevina Kina sve proizvodi za amerilke i nemačke farmako mafije. A kanda se upšaltala i prodaje sve te proizvode na crno. I to javno. Od onoga što se dešava u Americi, Kini i Rusiji vata me jeza. Načisto poludeli. Profit ebe pa rastura. A narodima sveta sve više raste vuna. Šišaju ih redovno svakih pešes godina. Najnovija moda je da ih zatvore po kućama i tako dobiju kvalitetniju i čistiju vunu. Reakcije ovih država na koronu su znak da Svetska Vlada već deluje uhodano. A ne znamo ni ko je, mada sistem funkcioniše prosto neverovatno dobro. Pod parolom sukoba Istoka i Zapada, svi narodi Sveta, i oni na Zapadu i oni na istoku se jednako tretiraju. Na kraju će ih još poslati i u rat jedne protiv drugih i svakojki idiotluci su na pomolu. Amerika sa Nemačkom i Britanijom, u saradnji sa Kinom i Rusijom uništavaju narode sveta i to je već skoro očiglednoo. Kao što Amerika ima demokrate i republikance na vlaszi oduvek, tako su i Rusija i Kina dobile neprekidne vladare. Klintonovi-Bušovci, Putinovci i Sijevci već dugo vladaju Svetom.

  • Rista says:

   Pogrešno sam napisao "kanda se upšaltala". Treba Kanada se ušaltala, jer Kanada je ta koja prodaje ispod žita sve viškove američke farmacije. Pošto nije plaćala doprinise gde treba, Ameri su ih kaznili i Kanada danas to radi zakonski. Prodaje američke lekove širom sveta zakonski. A u tim "kompanijama" za prodaju lekova rade većinom bedni Indijci koji su nekako sklepali najpotrebnije reči na engleskom. I najvećim delom i dalje žive u Indiji i tako manje koštaju anadske profitere. Nema granica za Svetsku vladu.

 2. Kulak says:

  Slavni Rus Nikolaj Fjodorovič Gamaleja rođen je 1859.godine,u Odesi,najvećoj luci Ruskog Carstva na Crnom Moru.Jedan je od najvećih ruskih i svetskih mikrobiologa,epidemiologa i virusologa svih vremena.Ruski Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja nazvan je po njemu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *