РУСИ САОПШТИЛИ: Овако ће се вакцинисати у Русији

RUSI SAOPŠTILI: Ovako će se vakcinisati u Rusiji

25 jula 2020

Vakcinacija protiv virusa korona u Rusiji biće dobrovoljna, a interesovanje stanovništva za nju je veliko, izjavio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

„Vakcinacija će biti dobrovoljna, ali vidimo da je interesovanje stanovništva vrlo veliko. Planiramo da vakcinišemo stanovništvo u fazama, a najpre dekretirane grupe – medicinske radnike, one koji se češće sreću sa velikim brojem ljudi“, objasnio je Muraško za televiziju „Rusija 1“.

Ministar je napomenuo da se trenutno završavaju ispitivanja vakcine koju je razvio centar „Gamalej“, a centar „Vektor“ dobio je dozvolu za sprovođenje kliničkih ispitivanja.

Ranije je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin izjavio da će vakcinacija protiv kovida 19 u Moskvi biti besplatna. On je dodao da će početak kampanje vakcinacije zavisiti od odluke Ministarstva zdravlja, dobijanja licence i proizvodnje vakcina.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Sakad udare talambasi u srpskim demokratskim medijima o ruskoj vakcini, ima srbima da se smuči život. A tek kada američki mediji počnu izveštaje pa na sto strana rastegnu kako rusi umiru od vakcine dobrovoljno, e onda će biti veselja. A sputnjik će prenosi u detalje sve šta pišu američki mediji da bi nas navodno obavestio o svemu u svetu, tako da budemo detaljno obavešteni, tanjug će malo dosoliti i srbe će preplaviti sa milion priča o neuspeloj vakcini. Ne, nije to samo u Srbiji. To će farmako mafija zapada tako napasti da će Srbija odmah odbiti rusku vakcinu i kupiti gejcovu, jer oni ozgore u Srbiji su rođeni na pogrešnu rupu. Kladim se u ceo buđelar od 20 evra, što je ipak velika žrtva, da su Rusi napravili zaista dobru stvar. Nije važno što ta vakcina uopšte nije potrebna, danas je moderno biti koronista. A i politički je korektno. A nije ni to važno, nego jel neko zna da li je umro Dačić, srpska opozicija, Precednik Vlade, nvoi u srbiji kao i onaj čunak, kako li se zove? Jesul umrli ili šta se događa kad je sve zamrlo? Dosadno brez njih. Pljuvanje samo vučića više nije interesantno. Aj bar dajte sliku moje Zorane, ali odnazad. Lice me ne zanima. Nisam ja baš neki probirač.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *