РУСИ САОПШТИЛИ ПОДАТКЕ: Украјина досад изгубила 500.000 војника, 22.000 дронова, 592 авиона и 270 хеликоптера

RUSI SAOPŠTILI PODATKE: Ukrajina dosad izgubila 500.000 vojnika, 22.000 dronova, 592 aviona i 270 helikoptera

24 aprila 2024

ORUŽANE snage Ukrajine izgubile su bezmalo 500 hiljada vojnika od početka Severnog vojnog okruga, izjavio je Sergej Šojgu.

Ministar odbrane RF je odmah ukazao: „To je pola miliona vojnika, a SAD cinično objavljuju da će Ukrajinci i dalje ginuti za njihove interese u borbi protiv Rusije“.Šojgu je naveo i da su Oružane snage Rusije dosad uništile više od 22 hiljade bespilotnih letelica i oko 2 hiljade drugih vazdušnih ciljeva, uključujući 592 aviona, 270 helikoptera, 349 protivvazdušnih vođenih i taktičkih balističkih projektila, 329 navođenih projektila, 278 protivradarskih projektila i 37 balona.

Potvrdio je da će ruska vojska nastaviti da rešava postavljene zadatke sve dok ciljevi Specijalne vojne operacije ne budu ostvareni u potpunosti.

Posebno je naglasio: „Sada NATO pored granica Rusije drži 33.000 vojnika, oko 300 tenkova i preko 800 drugih oklopnih borbenih vozila“.

Američki politikolog Endrju Mihta napisao je za Politico da je Zapadu vreme da se suoči sa činjenicom da pobeda Rusije u Ukrajini može doći ranije nego što mnogi predviđaju.

Možda čak i pre nego što predsednički mandat Džoa Bajdena istekne.

Ukazao je da se – sa izuzetkom istočnog krila NATO – politički lideri Evrope nastavljaju da se ponašaju kao da se malo šta promenilo jer još uvek nema akcije.

– Danas samo 18 od 32 članice NATO-a troše – ili su obećale da će trošiti 2% BDP-a na odbranu. Poređenja radi, tokom Hladnog rata evropske zemlje su trošile u proseku od 3 do 5 odsto, napominje Mihta.

KOMENTARI9 komentara

 1. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Ukrajinci su toliko hrabri i toliko vole demokrarske i EUropske vrednosti da oće i život da daju za njih, koliko su samo srčani 😂. Oni su rekli da će do zadnjeg ako treba da pomognu amerikancima kako bi svi ljudi na svetu uživali u demokratiji i slobodi😊

 2. Baćo says:

  Da li kažu koliko su Rusi izgubili?

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   Zini, govedo brdsko! Možda će ti reći.

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   Nisu Rusi tema, tekst govori o Ukrajini, čitaj, lepo ti piše, nisi valda nepismen.

   • Protokoli hrvackih ludaka says:

    ...ali ono što tebe treba da zanima je koliko će hrvata i bosniaka da ponovo bude 2 m ispod a brzo se to bliži jer i vi ste kaubojsko topovsko meso kao i šiptari, jer puno ste im i dužni...

   • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

    Ti si, Dudek, neki Baćin portparol, šta li?!

    • Protokoli hrvackih ludaka says:

     ne, ti dudlaš, ne ja.

  • Velika Metla says:

   Baćo, naravno da je i Rusa izginulo. Šta je tu novo da se u ratu gine ? To jedino ne ginu u ratu ovi Net-jurišnici, koji kevću o ratu, držeći se podaleko od mirisa baruta, zbog hronične alergije na isti. Ne brinite Net-jurišnici....., heroji s tuđim životima, vi nećete poginuti, jer bi vas bolelo.

 3. Kosovac says:

  Osećam se dosta rasterećeno, ova budala se navrzo na nekog drugog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *