РУСИ САОПШТИЛИ: Предузећемо све неопходне мере у случају распоређивања нуклеарног оружја у Пољској

RUSI SAOPŠTILI: Preduzećemo sve neophodne mere u slučaju raspoređivanja nuklearnog oružja u Poljskoj

22 aprila 2024

Ministarstvo odbrane Rusije će preduzeti sve neophodne mere da osigura bezbednost Rusije u slučaju da se američko nuklearno oružja rasporedi na teritoriji Poljske, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Vojska će, naravno, analizirati situaciju u slučaju realizacije takvih planova i u svakom slučaju će učiniti sve što je potrebno, sve neophodne uzvratne korake kako bi garantovali našu bezbednost“, rekao je Peskov.Ranije je predsednik Poljske Andžej Duda izjavio da su poljske vlasti spremne da razmeste američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji.

Program „Nuclear Sharing“ omogućava Sjedinjenim Američkim Državama da raspoređuje svoje nuklearno oružje u zemljama NATO-a koje ga ne poseduju. SAD imaju u Evropi i Turskoj 100 taktičkih nuklearnih raketa. Bojeve glave su snage od 0,3 do 50 kilotona za bombe B61-3 i B61-4 i skladište se u šest baza u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miki says:

    Interesuje me zašto evropske države dozvole u svojim zemljama postavljanje nuklearnih američkih bombi u svojim državama kada im nepreti direktna opasnost od Rusije. Gledano izgleda da su sve nabrojane zemlje iz bivše fašizoidne koalicije ć To govori da bi i mi mogli sa suprotne strane da se obezbedimo ruskim nuklearnim projektilima iz razloga što su nas iste bombardovale bez pitanja UN-a,i tako sebi obezbedimo kontraudar sa zapada. .

  2. M says:

    Rusi...a što će te poduzeti kad te atomske rakete dođu u Poljsku,Rumuniju,Baltičke zemlje i iz neobranjive blizine polete na vas ne ostavljajući vam više vremena za adekvatnu odbranu i odmazdu?!??Prekrižiti će te se? To će te tada jedino stići!A do tad gledajte "partnjore"kako pripremaju teren za to i svakih 15 minuta se pogledajte u špigl!Možda vidite što trebate vidjeti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *