РУСИ САОПШТИЛИ: Спречен покушај Украјине да отме руски стратешки бомбардер Ту-22МЗ

RUSI SAOPŠTILI: Sprečen pokušaj Ukrajine da otme ruski strateški bombarder Tu-22MZ

8 jula 2024

Federalna služba bezbednosti sprečila je pokušaj ukrajinskih obaveštajnih službi, uz podršku zemalja NATO-a, da organizuju otmicu strateškog bombardera Tu-22M3, saopštila je pres-služba FSB Rusije.

„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečila je još jedan pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu operaciju otmice dalekometnog strateškog bombardera Tu-22M3, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije“, saopštio je FSB.Kako se ističe, ukrajinska obaveštajna služba nameravala je da regrutuje ruskog vojnog pilota da za novčanu nagradu i italijansko državljanstvo preveze i spusti raketni nosač u Ukrajinu. Otkriveno je učešće obaveštajnih službi zemalja NATO-a u pripremi operacije i njenom sprovođenju, dodaje se u saopštenju.

„Tokom operativne igre ruski kontraobaveštajci su dobili informacije koje su pomogle našim oružanim snagama da granatiraju aerodrom Ozerno, Oružanih snaga Ukrajine“, objašnjeno je u tekstu.

Tu-22M3 je nadzvučni raketonosač-bombarder velikog dometa sa promenljivom geometrijom krila, dizajniran za uništavanje morskih i kopnenih ciljeva vođenim projektilima i vazdušnim bombama, nosač nuklearnih i konvencionalnih bombi i projektila.

KOMENTARI2 komentara

  1. doktor says:

    Tu-22 je, kako pravilno pise u tekstu, bombarder. Zasto onda stoji 'lovac' u naslovu ?

    • Čitalac says:

      "RUSI SAOPŠTILI: Sprečen pokušaj Ukrajine da otme ruski strateški bombarder Tu-22MZ" stoji u naslovu! Ne znam šta vidite na vašem ekranu na mome piše "strateški bombarder" što i jeste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *