РУСИ СЕ ИЗЈАСНИЛИ И САДА ЦЕО СВЕТ ЗНА: Ако неко нападне Белорусију…

RUSI SE IZJASNILI I SADA CEO SVET ZNA: Ako neko napadne Belorusiju…

22 oktobra 2018

Moskva će smatrati svaki napad na Belorusiju napadom na Rusiju, rekao je ruski ambasador u Minsku Mihail Babič.

„Vrlo je važan momenat i za beloruske partnere i za one koji koji nešto smišljaju da će se vojni napad na Belorusiju smatrati napadom na Rusiju, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze“, izjavio je Babič u intervjuu za televiziju „Belorus 1“, komentarišući planove o raspoređivanju američke vojne baze u Poljskoj.On je naglasio da je to „naravno, zabrinjavajući faktor i da ga ne treba zanemarivati“.

„Mi imamo regionalnu grupu vojnih snaga, čije su komponente potrebne kako za odbranu tako i za odmazdu“, naveo je ambasador.

On je dodao da je Belorusija na tom planu „apsolutno zaštićena“ i da „može biti apsolutno mirna“.

Krajem septembra, ministar odbrane Poljske Marijuš Blaščak je saopštio da je formirana poljsko-američka radna grupa za pitanja raspoređivanja stalnih američkih baza u toj republici.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Bole says:

  Jeste. Vi ih branite a Kinezi neka ih nahrane i to im je dovoljno. Nece ni biti potrebe da ih bilo ko napada.

  • Taipova Češma says:

   Prelistaj,ne mora da čitaš knjigu koja se zove ISTORIJA.

  • Miraš says:

   Bole plitko i jadno misli, a nastoji da duboko truje. Nažalost takvi se pitaju i o sudbini naše zemnje. Nakon drugog svetskog rata u obnovu Belorusije uložena su značajna sredstva od strane SSSR te 1991 godine iz bivše zajedničke države Belorusija je nasledila izrazito razvijenu i jaku industrijsku i poljoprivrednu osnovu i veoma obrazovan stručni kadar. Životni standard Belorusa bio je među najvišima na području bivšeg SSSR. Danas Zahvaljujući savezu sa Rusijom Belorusija ima ogromno izvozno tržište za svoje proizvode, a nafta i gas dostupni su joj po nižim cenama. Koliko je to važno jasno je kad se setimo da novi vlasnici sa Zapada, a naših firmi iz prerađivačke i prehrambene industrije planirali su da će odavde iz Srbije uspeti da osvoje rusko tržište. Belorusija je označena u Un kao brzorastuća privreda: rast BDP-a iz 2004 godine iznosio je 11%, a u 2005 godini 8,5& štp je bio veći privredni rast nego u susednoj Poljskoj, Litvaniji i Letoniji (članice EU).

  • Milan says:

   Srbija i Ukrajina okrenule su se Zapadu, njihovim reformama i svim ostalim preporukama i gde smo stigli? U odnosu na stanje nekad iz 70-ih i 80-tih godina sada i crkveni miševi mogu da nam se slatko smeju koliko smo naivni, glupi i povodljivi. Belorusija nakon sticanja nezavisnosti i dalje je u mnogo čemu zadržala stari sovjetski sistem, a privatizacije državnog kapitala gotovo da nije ni bilo. Oko 80% industrije, uključujući i najveće kombinate, ostali su u vlasništvu države. Preduzeća u državnom vlasništvu stvaraju oko 75% celokupne vrednosti nacionalnog BDP-a. A, mi? Ko su sada vlasnici najboljih fabrika u Srbiji? Šta su sve Rotšildi i ostali zapadni skotovi kupili u Srbiji? Postali smo podstanari u svojoj zemlji.

  • Velika Metla says:

   Bole,a što se onda brineš? Te "loše" i "nikakve" države Rusija i Kina postoje već,Rusija 1150 godina,a Kina Bog sami zna koliko! Tako da se ne brineš,jer su te dve države,imperije,preHebale sve ove pre,a i ove posle,što su bile,i što su došle! Pa će i ovu naci-ameriku sa sve njihovim podguznim mušicama!

 2. Miraš says:

  Poljska je na početku tih pregovora predložila da SAD rasporede na njenoj teritoriji američku oklopnu diviziju, preuzimajući troškove na sebe. Tramp da li sada umišlja da je Napoleon? Godine 1811 poručio je svom ambasadoru u Varšavi de Pradtu: "Za 5 godina ja ću biti gospodar sveta. Ostala je još jedna Rusija, ja ću je razbiti." "Idem na Moskvu i u jednoj ili dve bitke sve ću završiti. Car Aleksandar će na kolenima da moli za mir. Ja ću spaliti Tulu i razoružati Rusiju." (Tula je veći grad u Rusiji 193 km južno od Moskve). Na teritoriji Belorusije odigralo se dosta bitaka tokom tog Napoleonovog pohoda ... Belorusija na zapadu se graniči sa Poljskom, dužina te granice iznosi 418 kilometara. Na severu graniči se sa još dve NATO zemlje: Litvanija - 640 km i Letonija - 161 km. Na jugu graniči se sa Ukrajinom -1.111 km...

  • Velika Metla says:

   Miraš samo ime Napoleon govori sve! Ne-pali-on! I nije upalio,osim što je dobio po labrnji od Rusije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *