РУСИ СЕ ИЗНЕРВИРАЛИ ЗБОГ ПРОЦЕНА ДА ИМ ТРЕБА 100 САТИ ДА ЗАУЗМУ БАЛТИК: Са НАТО 4 дана а без НАТО, само 2 дана

РУСИ СЕ ИЗНЕРВИРАЛИ ЗБОГ ПРОЦЕНА ДА ИМ ТРЕБА 100 САТИ ДА ЗАУЗМУ БАЛТИК: Са НАТО 4 дана а без НАТО, само 2 дана

16 августа 2021

Војни стручњак Kонстантин Сивков није се сложио са оценама аналитичара америчког издања Тхе Натионал Интерест о времену заузимања балтичких република од стране руске војске.Руске власти су више пута изјављивале да Москви нису потребне територије савременог Балтика, једино што желе су добри односи са Литванијом, Летонијом и Естонијом, изграђени на узајамном поштовању.

Ипак, суседне државе не престају да износе оптужбе, тврдећи да Русија и Белорусија наводно воде хибридни рат против њих.

У том контексту, посматрачи часописа Тхе Натионал Интерест одлучили су да израчунају колико ће руским оружаним снагама бити потребно да изведу војну операцију и преузму контролу над читавим балтичким регионом.

Закључили су да ће у случају стварног сукоба, Русија успети за „мање од 100 сати“ да заузме Балтик. Најтужније за балтичке републике је то што за то време НАТО неће имати времена ни да припреми адекватан одговор.

Доктор војних наука Kонстантин Сивков није се сложио са цифрама које су објавили Американци.

У интервјуу са дописником Балтневс -а, специјалиста је изразио запрепашћење одакле су аналитичари НИ добили 100 сати. Према његовим речима, темпо офанзиве зависи од многих фактора, али одсуство озбиљног војног контингента не оставља Балтима никакве шансе.

„На Балтику нема озбиљног контингента трупа, па се Балтик може заузети за два дана, према мојим проценама“, нагласио је специјалиста.

У случају да се покаже да је импресивна група НАТО снага у региону, онда говорити о “100 сати” имати смисла, рекао је Сивков.

Истина, одмах је додао да Русија нема разлога да напада балтичке државе, а на такав корак ће ићи само ако постане неопходно да се Kалињинградска област спаси од северноатлантске алијансе.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Ovcoizovani covid idioti says:

    Zadnji pasus je najbitniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u