РУСИ СЕ ИЗНЕРВИРАЛИ ЗБОГ ПРОЦЕНА ДА ИМ ТРЕБА 100 САТИ ДА ЗАУЗМУ БАЛТИК: Са НАТО 4 дана а без НАТО, само 2 дана

RUSI SE IZNERVIRALI ZBOG PROCENA DA IM TREBA 100 SATI DA ZAUZMU BALTIK: Sa NATO 4 dana a bez NATO, samo 2 dana

16 avgusta 2021

Vojni stručnjak Konstantin Sivkov nije se složio sa ocenama analitičara američkog izdanja The National Interest o vremenu zauzimanja baltičkih republika od strane ruske vojske.Ruske vlasti su više puta izjavljivale da Moskvi nisu potrebne teritorije savremenog Baltika, jedino što žele su dobri odnosi sa Litvanijom, Letonijom i Estonijom, izgrađeni na uzajamnom poštovanju.

Ipak, susedne države ne prestaju da iznose optužbe, tvrdeći da Rusija i Belorusija navodno vode hibridni rat protiv njih.

U tom kontekstu, posmatrači časopisa The National Interest odlučili su da izračunaju koliko će ruskim oružanim snagama biti potrebno da izvedu vojnu operaciju i preuzmu kontrolu nad čitavim baltičkim regionom.

Zaključili su da će u slučaju stvarnog sukoba, Rusija uspeti za „manje od 100 sati“ da zauzme Baltik. Najtužnije za baltičke republike je to što za to vreme NATO neće imati vremena ni da pripremi adekvatan odgovor.

Doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov nije se složio sa ciframa koje su objavili Amerikanci.

U intervjuu sa dopisnikom Baltnevs -a, specijalista je izrazio zaprepašćenje odakle su analitičari NI dobili 100 sati. Prema njegovim rečima, tempo ofanzive zavisi od mnogih faktora, ali odsustvo ozbiljnog vojnog kontingenta ne ostavlja Baltima nikakve šanse.

„Na Baltiku nema ozbiljnog kontingenta trupa, pa se Baltik može zauzeti za dva dana, prema mojim procenama“, naglasio je specijalista.

U slučaju da se pokaže da je impresivna grupa NATO snaga u regionu, onda govoriti o “100 sati” imati smisla, rekao je Sivkov.

Istina, odmah je dodao da Rusija nema razloga da napada baltičke države, a na takav korak će ići samo ako postane neophodno da se Kalinjingradska oblast spasi od severnoatlantske alijanse.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ovcoizovani covid idioti says:

    Zadnji pasus je najbitniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *