РУСИ СЕ НЕ ПЛАШЕ ПРЕТЊИ: Руске подморнице круже око Америке!

RUSI SE NE PLAŠE PRETNJI: Ruske podmornice kruže oko Amerike!

17 juna 2016

Russia Resurgent MilitaryPiše: Viktor BARANEC, vojni komentator, pukovnik

Prvi zamenik predsednika komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost, Franc Klincevič izazvao je ogromnu uzbunu izjavom da NATO priprema odskočnu dasku za globalni napad na Rusiju.

Znake ove pripreme senator je video u tome što NATO trupama i tehnikom pumpa svoje vojne baze u Istočnoj Evropi. Prema njegovim rečima, broj NATO vojnika u tim zemljama povećan je 20 puta!

Tendencija je preteća. Pod maskom protivraketne odbrane (PRO) SAD u Evropi – ubrzanim tempom se formira snažna strateška grupa NATO-a.

Ali, kako je povezan „munjeviti globani udar“,o kojem je govorio Klincevič, sa velikom koncentracijom NATO trupa na ruskim granicama?

U skladu sa doktrinom „munjevitog globalnog udara“, u slučaju opasnosti od napada na SAD ili vojne objekte drugih članica NATO-a, američka vojska mora biti spremna da u roku od 60 minuta izvrši udar velike snage i preciznosti po bilo kojoj tački na planeti radi neutralizacije takvih akcija.

„Rusku vojnu pretnju“ su u Pentagonu već izmislili. Ostaje samo pitanje realizacije. A kako oni planiraju da nas poraze?

Osnovu udarnih sredstava doktrine „munjevitog globalnog udara“ čine nenuklearne balističke rakete i supersonične rakete dugog dometa, lansirane sa aviona (u budućnosti – i sa borbenih kosmičkih platformi).

„Kalibar NK“

Ove udarne komponente obezbeđuju visoku preciznost napada (prečnik verovatne greške je – samo 100-150 metara) i kratko vreme dolaska raketa do cilja (ne više od 30-40 minuta).

Na taj način stratezi SAD planiraju da nanesu Rusiji šok-udarac, nakon koga se ona ne bi mogla oporaviti pa bi morala da traži milost.

A posle ovakvih napada američki stratezi predviđaju brzo okupiranje neprijateljske teritorije preraspoređivanjem velike grupe kopnenih snaga.

Što bliže ova grupa bude čekala „čas H“ na granicama Rusije, to će biti veća efektivnost „globalnog udara“.

Razmatra se i mogućnost da će Moskva naći načina da odgovori lansiranjem svojih raketa ka Americi. Zbog toga SAD imaju plan „B“ – ruske rakete moraju biti presretnute još u vazduhu sistemima PRO, koje Pentagonovi generali raspoređuju oko Rusije.

Ali, sve ovo je, naravno, samo teorija. Jer, ruska vojska, sigurno, neće sedeti i čekati dok njene snage ili civilne strateške objekte uništavaju američke visokoprecizne rakete.

Naši sistemi upozorenja na raketni napad funkcionišu u besanom režimu. Naše snage Vazdušno-kosmičke odbrane takođe su na neprekidnom borbenom dežurstvu.

A, ako američki političari i stratezi misle da će nakon munjevitog globalnog udara baciti na kolena Rusiju raketnim napadima sa evropskog mostobrana, a sami sedeti uz kafu i sa cigarama u zubima u bunkerima u Vašingtonu, Njujorku i Koloradu – onda se žestoko varaju.

Jer, neizbežno sledi uzvratni (ili osvetnički) udar Rusije – od strane Raketnih snaga strateške namene, Strateške avijacije i podvodne nuklearne flote (naše podmornice ne samo sa nuklearnim raketama, već i sa visokopreciznim „Kalibrima“ konstantno borbeno dežuraju uz obe američke obale).

Mi raspolažemo sredstvima koja mogu probiti toliko hvaljenu PRO SAD, čak i ako deo naših raketa bude oboren. I prvi raketi udar na Rusiju izazvaće takav odgovor, koji će na mestu SAD ostaviti samo nuklearnu pustinju koja se dimi.

Međutim, ostaće dovoljno raketa i za evropske zemlje, sa teritorije kojih će biti izveden raketni napad – i one to moraju dobro da znaju – neće moći da ih eskiviraju.

(za Fakti.org preveo: Srđan Đorđević)

KOMENTARI2 komentara

  1. bejbi says:

    nije dobro za okolinu

  2. Andro Mošić says:

    NATO je uvek žedan ljudske krvi i sprženog ljudskog mesa! Da im malo ne prisedne!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *