„РУСИ СЕ НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ КАД ДОЂУ ДО ОДЕСЕ…“

„RUSI SE NEĆE ZAUSTAVITI KAD DOĐU DO ODESE…“

15 septembra 2023

„KADA Rusi stignu do Odese, možda se čak zaustave da Ukrajini daju šansu da preispita ceo aktuelni sukob“ – procenio je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

Svoje predviđanje dodatno je objasnio:„Rusija to može učiniti pre nego što odluči da nastavi operacije i zauzme Odesu, lišavajući Ukrajinu pristupa Crnom moru, izolujući je od od tog važnog resursa. To bi mogli biti trenuci u kojima bi Rusija dala Ukrajini poslednju šansu“.

Riter je priznao da nije siguran da će Rusija biti spremna da Ukrajini pruži „poslednju šansu“:

„To nije samo vojno pitanje, već i političko. Stoga ne možemo predvideti ni ishod ukrajinskog sukoba“.

Nezavisno od svega, on je uveren da je ruska armija u stanju da stigne do Odese i da je zauzme.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    ovo je odavno već postalo nuk.rat...kad pritisnu dugmiće nećete ni znati šta se desilo...ja se kladim na pribaltičke mravojede da će prvi da se roštiljaju,a posle će da vidimo...

  2. Spejs kingdom says:

    Ma kakva zadnja šansa...ukrajina i taj narod je samo topovsko meso i potrosni resurs kaubojske oligarhije i kao takvi ce biti korišteni do zadnjeg, do kolapsa. Nema tu nikakvog vojnog rezona, kao sto u funkcionisanju privrede sveta a ore svega zapadnog dela nema ekonomskog rezona, sve je podredjeno nestandardnim potezima u svrhu opstanka vrha piramide.

  3. da da says:

    Rusija mora samleti britaniju,glavno zlo planete zemlje ili ništa nije napravila.Ostala evropska boranija nije problem,oni slušaju svakog gazdu,posebno raspala nemačka i ostali sateliti koji žive od šolcovih naštampanih bezvrednih eura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *