РУСИ СЕ ТОТАЛНО МЕЊАЈУ: После ЕУ, сада прете и Израелу

RUSI SE TOTALNO MENJAJU: Posle EU, sada prete i Izraelu

18 februara 2021

Napadi Izraela na sirijsku teritoriju mogu izazvati odmazdu Damaska, što preti destabilizaciji u celom regionu, rekao je specijalni izaslanik predsednika Rusije za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

„Stav Rusije je da treba prestati sa tim napadima, oni su kontraproduktivni, i mi se nadamo da će izraelska strana imati sluha za naše zabrinutosti, između ostalog, i zbog moguće eskalacije nasilja na teritoriji Sirije. Pre ili kasnije kap može preliti čašu strpljenja, između ostalog, i sirijske vlade, i uslediće odgovor koji će dovesti do nove faze napetosti. To niko ne želi. Tokom kontakata sa našim izraelskim partnerima ukazujemo na nedopustivost porasta nasilja“, rekao je ruski izaslanik.Takođe je dodao da nije upućen u pisanja medija o navodnim konsultacijama Izraela i Sirije, ali je ocenio da se takav potez može samo pozdraviti, jer je tako moguće postići dogovore.

Ranije su Rusija, Turska i Iran pozvali Izrael da prekine granatiranje Sirije, jer napadi krše međunarodno pravo i ugrožavaju bezbednost u regionu.

„Osudili smo vojne napade Izraela u Siriji, koji krše međunarodno pravo i međunarodno humanitarno pravo, podrivaju suverenitet Sirije i susednih zemalja, a takođe ugrožavaju stabilnost i bezbednost u regionu, i pozvali smo da se prekine sa tim“, navodi se u saopštenju nakon sastanka u Sočiju u Astanskom formatu.

Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Krajem 2017. godine objavljena je pobeda nad terorističkom organizacijom DAEŠ (Islamska država) U Siriji i Iraku. U pojedinim delovima zemlje nastavlja se čišćenje od terorista. Trenutno je u prvom planu političko rešavanje problema, obnavljanje Sirije i povratak izbeglica.

KOMENTARI6 komentara

 1. M says:

  Izrael neće odustati od čišćenja svoga dvorišta,jer je to jedan od preduvjeta-jamaca njegovog opstanka!Umjesto da priča u vjetar,Rusiji bi bilo pametnije da uči od njih i USA-Zapada,i radi to isto u svojim dvorištima!

  • zaliv.net says:

   Sirija je medjunarodno priznata drzava koja je priznata cak i od Izraela ali Izrael vrsi vojne operacije nad teritorijom Sirije....stoga Sirija ima pravo da odgovori na provokacije a u kom smeru bi se to nastavilo DEFINITIVNO ne bi odgovaralo pre svega Izraelu. Rusija nije neko sa kim bi bilo ko na ovoj planeti pozelo da udje u oruzani sukob pa makar to bilo i indirektno kao sto je to moguce u Siriji. Dovoljno bi bilo da Rusija isporuci odredjena vojna sredstva i Sirija moze da przi po celoj teritoriji Izraela....

  • test01 says:

   upravo tako - ameri kazu ""rijeci su jeftine". Rusi treba da svojim akcijama pokazu svoj stav, onda bi ih ozbiljno shvatili. Ako se ponovo desi napad na baze u Siriji, gadjaj sve zivo sto leti i posle bombarduj odakle su rakete ili avioni dosli. Uvedi zabranu letenja nad Sirijom i koristi S-400 (ali sipak). Uprotivnom sve je to prazna prica !!!

 2. Kulak says:

  Majka Vladimira Putina je Židovka.On neće uraditi apsolutno ništa protiv Izraela ili nacionalnih interesa Židova.U to sam siguran kao što je dan dan,a noć noć.

 3. persida says:

  Opet Rusi laprdaju. Izrael je njihov gazda, kao sto je i americki. Zato, ne talasajte mnogo, nego igrajte kako vam sviraju cionisticki banksteri.

 4. Milan says:

  Podsećanje, vest od 04.06.2018. godine: "Izrael prvi put učestvuje u vojnim vežbama NATO-a u Istočnoj Evropi!" Izraelski vojnici prvi put su se pridružili vojnim vežbama NATO-a u Istočnoj Evropi. “Vojnici iz padobranske brigade učestvuju u vežbi NATO-a “Brzi odgovor”, koja simulira borbu protiv vojnih ustanika”, izjavio je u ponedjeljak portparol IDF-a. Vežbe NATO-a održavaju se širom Nemačke, Poljske, Litvanije i Letonije. Uporedo se odvijaju još dve vežbe NATO-a u Evropi. Dvonedeljna vojna vežba “Udarac sablje” obuhvata 18.000 vojnika iz 19 zemalja, sa vojnicima raspoređenim u Poljskoj i baltičkim državama. Sve tri vežbe se odvijaju blizu granice sa Rusijom, iako američki vojni zvaničnici tvrde da se ne radi o provociranju Rusije. OVO ZNAČI DA JE IZRAEL PRIKRIVENA ČLANICA NATO-A. Kad Izrael navodno sprema opasnosti ispred svog dvorišta pa bombarduje teritoriju Sirije to je foliranje. On to radi kao najpovlašćeniji američki vojni saveznik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *