Руси синоћ убили „главног стратега“ Ал-Каиде!

Rusi sinoć ubili „glavnog stratega“ Al-Kaide!

17 oktobra 2015

13213212132321-620x310Avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništili su u Siriji trenažnu bazu Islamske države – saopštio je general-major Igor Konšenkov.

Baza je uništena u zoni grada Salma, a u njoj su strani instruktori obučavali džihadiste diverzijama i pripremali teroriste-samoubice.

Prema rečima Konašenkova, u sastavu baze je radio i pogon za proizvodnju eksplozivnih naprava, a uništena je – direktnim pogotkom moćne dirigovane avio-bombe.

Konašekov je takođe otkrio: „Udarom bombardera Su-24M u blizini grada Mardž-Sultan uništeno je komandno mesto banditskih formacija Fejlik Omar. Zajedno sa oklopnom tehnikom. Prema podacima sirijske vojne obaveštajne službe – to komandno mesto je odgovorno za niz terorističkih akata u provincijama Homs i Damask“.

Ruska avijacija od sinoć imala 39 borbenih letova, a tukla je 49 objekata i položaja Islamske države i Džebhat an-Nusra na teritorijama provincija Hama,Idlib, Latakija, Damask i Alepo.

Uništeni su: 11 komandnih mesta, tri utvrđena vatrena položaja, 9 skrivenih skladišta oružja i municije, 15 poljskih logora i osam većih fortifikacija.

Avio-udarom na položaje Džebhat an-Nusra u okolini Alepa bio je ubijen jedan od vojnih komandanata Al Kaide – Sanafi an-Nasr.

Ovo je javila iranska agencija Fars koja navodi da je njegovo pravo ime – Abdel Muhsin Abdala Ibrahim aš-Šarih, a da je rođen u blizini Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije.

Navodi i da je rukovodio tzv Komitetom pobede u čijoj nadležnosti je bila razrada strategije terorističke mreže Al Kaide i neposredno rukovođenje njome. Zato je nazivan i „glavnim strategom“ Al Kaide.

Sa an-Nasrom su ubijena i dvojica njegovih doglavnika – Saudijac Abdel malik al-Džazraui i Marokanac Abu Jaris al-Magribi.

(Fakti.org)

KOMENTARI4 komentara

 1. Dragan says:

  Ma kakav on, glavni strateg jevu Washingtonu.

 2. pravda says:

  Glavni strateg svega zla je VOLSTRIT. Zato s... Americi

 3. teletabis says:

  Nisu ga ubili rusi, ubila ga bomba.

 4. Radikal says:

  @teletabis A bomba pala iz oblaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *