РУСИ СЛОМИЛИ УКРАЈИНСКУ ОФАНЗИВУ КОД ХЕРСОНА

RUSI SLOMILI UKRAJINSKU OFANZIVU KOD HERSONA

30 oktobra 2022

Ukrajinske trupe su bezuspešno pokušale da napadnu ruske položaje u blizini sela Bruskinskoje u Hersonskoj oblasti, saopštio je na Telegramu zamenik načelnika regionalne administracije Kiril Stremousov.

„U pravcu Nikolajev-Krivoj Rog, ukrajinska vojska je pokrenula još jednu ‘ofanzivu’ u blizini sela Bruskinskoe. Kao rezultat oštećenja od vatre i uspešnih akcija Oružanih snaga RF, napadači su vraćeni na prvobitne položaje“, rekao je on.Prema rečima Stremousova, ukrajinske trupe izgubile su više desetina ljudi, kao i četiri borbena oklopna vozila.

U poslednje vreme redovno se izveštava o pokušajima ukrajinskih trupa u malim grupama da napadnu liniju odbrane u oblasti Herson. Svi su bili neuspešni. Prema rečima zamenika ministra informisanja DNR Daniila Bezsonova, Kijev prema različitim izvorima, okuplja od 40 do 60 hiljada vojnika u Hersonskoj oblasti , a ruske oružane snage se spremaju za ozbiljnu borbu.

Zvanično podaci o 60.000 ukrajinskih vojnika nisu potvrđeni.

Kako je sredinom oktobra izjavio general armije Sergej Surovikin, komandant ruske združene grupe snaga u zoni specijalne operacije, obaveštajni podaci ukazuju na mogućnost da kijevski režim koristi zabranjene metode ratovanja u oblasti Herson.

Takođe, ukrajinska vojska priprema masovni raketni napad na branu hidroelektrane Kahovskaja. On je situaciju u glavnom gradu regiona nazvao opasnom za njene stanovnike.

Vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo najavio je organizovano uklanjanje civilnog stanovništva sa desne na levu obalu Dnjepra u cilju stvaranja odbrambenih utvrđenja.

Po svemu sudeći Rusi u Hersonu prave neosvojivu tvrđavu koju ne bi osvojile ni mnogo jače vojske od ukrajinske.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI15 komentara

 1. persida says:

  Cilj cioniste Zelenskog je da pubija sto vise Ukrajinaca.

  • 308 Alka 28 Oluja says:

   Cilj fašiste Putina je da otme celo ukrajinsko more i 50% zemlje i pripoji Rusiji, sve ono za šta Slobo nije bio sposoban 90ih, pored povampirenih Hrvata. Pa napiši tako, svi to vidimo?

   • bilje says:

    tako je seka Perso,aj se sastanemo sa da vidimo ko ke fashista,ko je Alka Voluja=?..samo sto ti "USKrajinci" Beli RUSI ginu U borbi sa Bracom BELOM RASIJANIMA...sve za racun SATANISTA.

 2. milorad5 says:

  kad čitam o ukr.ofanzivma ne znam dal da se smejem ili plačem,tuga bre.Oni bukvalno koriste taktiku "živog talasa",ukrajina to radi a ne rusi ko što BBC fantazira.Ovi napadi ukra su ZLOČIN VPOJNE KOMANDE prema sopstvenim vojnicima,bespotrebna klanica jer su u komandi potpuno SVESNI da NEMAJU NIKAKVE ŠANSE.A to što napadaju u manjim grupicama je posledica tog što ne smeju da koncentrišu veće snage za napad sem do pred sam napad.Posle vatrenog izvidjanja ( a takvo izvidjanje je potrebno jer ukro.komanda NEMA TAČNU PREDSTAVU GDE SU RUSI I KOLIKO IH IMA i onda šalju manje grupe nesrećnika da prime metak i tako otkriju ruse)ukri imaju samo par sati uglavnom noću, da se nagomilaju ,jer ako ih rusi detektuju u masi,sledi VATRENI TALAS i žestoki gubitci u ljudstvu što se već više puta desilo ukrima ovih dana.Zato sve galamo o 60k ukr.trupa itd su TAČNE ali tih 60k kokosa su ustvari 60k mrtvaca koji to još neznaju,nemajuu oklop,nemaju art,nemaju avijaciju to su raštrkane lako motorizovane trupe ili čak klaisčna pešadija i oni su tu zabodeni da sopstvenim grudima zaustave ruse,što im najverovatnije neće uspeti.Nema šta,ovo je ZLOČIN komande ukronacista prema sosptvenoj armiji i to će se uskoro videti jasno kad počnu da ginu na HILJADE DNEVNO.

  • Mili says:

   Ovo ti je ruska propaganda, zato jer su ih Ukri opet zeznuli. Nisu napali Herson gdo to Rusi očekuju, nego Sevastopolj na Krimu. Zelenski je rekao da će Herson biti slobodan do 9.11. Videćemo.

 3. Slaven says:

  Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko žene ili zemlje! Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun, a HR ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Horvati, u selu Stilsko u špiljama su našli i šahovnica iz vremena države Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi. Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

  • Rostand says:

   A još češće prezime u Češkoj je Srb,a toponima po maltene cijeloj Evropi tipa Sorby,Serbovka,Srbka,Sorbiodunum,Sorbino koliko hoćeš,a ovo sa Izraelom, tek tu imaš srbskih toponima ko u priči.Planina Sinaj se originalno zvala Serbal.Eno ti u srcu Evrope Lužičkih Srba,a pogledaj ko su Kelti Seurbi i kakav grb imaju na štitovima.

  • Hrvacki kralj Fekalije Baleg says:

   Manje piti mali Hrvatu.

  • Mirko veljkovic says:

   Zaborsvio si da spomenes i Horvat Picic,Dupic itd.

 4. Petrovgrad says:

  Šta je hiljadu poginulih vojnika Ukrajine za NATO, To je nikakav gubitak. Bože dragi da li će Ukrajinci da se odazovu pameti.

 5. Maledetto Rompio Coglioni says:

  Ovaj Zelenski ko i Hrvat Tito, sve neke neuspele ofanzive.

  • bilje says:

   KAKVE NEUSPELE OFeNZIVEš?MA NAŠ KRVAT TITO-MiOMIR SVE USPESNE OFFENZIVE IMAO PUTEVE ZA ODSTTREL SVE SRBE SVE OFANZIVE PO SRBSKIM ZEMLJAMA STO VISE koji SU MU BILI NA PUTU miirrra? MOŽ*BITI SU ŽELJENSKI STO SVIRA kURCOM PO KLAVIRA I OVAJ NAS kurvat? U RODU PO BABINE LINIJE????

   • Hrvacki kralj Fekalije Baleg says:

    Manje piti mali Hrvatu.

 6. Luka says:

  @maledelto Ako mislite na Broza u vreme dok je bio u austrougarskoj carskoj vojsci - u pravu ste . Broz je postao to što je kasnje o bio pre svega zbog uspeha i podrške saveznika u drugom svetskom ratu, Ali ako mislite na uvećanje teritorije Kraljevine Jugpslavije za ne samo na moru veoma malu terotoriju NDH ,nego i povraćenu Kraljevininu a zatim pridodatu italijansku teritoruju-Vi- tada niste u pravu. Većinu jedinica NOVJ (NOV i POJ) su čunili srpski borci pa i sa jedinicima iz Srbije a ne samo većinskim jedinicima većinom prekodrinskih Srba koji su ušli i u Rijeku , Istru. Austriju i Trst stvorivši i Sloveniji u okviru projektovane druge Jugoslavije izlaz na Jadran kakav do tada nije postojao Samo takva i samo tada je NOVJ bila uporediva sila četvrte armije u Evropi (iza SSSR, SAD i Velike Britanije )sa 850 000 boraca . Toliki broj ljudi pod oružjem nikada u istoriji ovih prostora nije bio ni približno dostignut u ratnim operacijama ,JNA apsolutno nije bila sila te veličine nikada u kasnijoj svojoj istoriji a secesionisti ( radi veličanja svog uspeha u razbijanju Jugoslavije ) tvrde da su devedesetih " razbili četvrtu vojnu silu u Evropi "i podvaljuju tako broj angažovanih boraca NOVJ iz završnih operacija za oslobođenje Jugoslavije kao brojčanu moć JNA u ljudstvu kap navodno neku četvrtu vojnu. snagu u Evropi . Ništa od svega toga jednostavno nije tačno čak i da je proglašena opšta mobiloazacija koja je uspešno sprečena čak i kao kao moguća je neki misle i potrebna i moguća ideja za spas nesrećne velike zemlje, Ali to su već samo špekolisanja o mogućem zapravo o nemogućem raztvoju događaja i pre i posle uspeha secesionista .

 7. Mirko veljkovic says:

  Zaborsvio si da spomenes i Horvat Picic,Dupic itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *