РУСИ ШОКИРАЛИ НАТО: Русија из Калињинграда гуши све НАТО-везе на територији бар две трећине Европе

RUSI ŠOKIRALI NATO: Rusija iz Kalinjingrada guši sve NATO-veze na teritoriji bar dve trećine Evrope

27 aprila 2019

AMERIKANCI su 90-ih godina činili sve što je bilo u njihovoj moći da potpuno unište rusku špijunažu. Kao što su uništili istočnonemački Štazi.

Iste planove su imali i sa ruskom armijom, u uverenju da neće morati mnogo ni da se potrude jer će sama od sebe degradirati toliko da će Rusija biti tek „Gornja Volta sa nuklearnim bombama“ koje neće rešavati ništa. Verovali su da će protiv njih biti dovoljni protivraketni štitovi na teritoriji Poljske i Rumunije.Tvrdo verovali, a poslednjih godina se sve češće sve neprijatnije iznenađuju.

Posle hipersoničnih raketa „Kinžal“ i „Avangard“, suočili su se i sa ruskim strateškim sistemom za radioelektronsku borbu „Murmansk-BN“. Ne zvuči zastrašujuće, ali je prvi utisak varljiv.

„Murmansk-BN“, koji je nedavno postavljen u 841-om centru za radioelektronsku borbu ruske Baltičke (ratne) flote a nalazi se pored Kalinjingrada, drži pod kontrolom sve vojne radio-veze na teritoriji najvećeg dela Evrope (najmanje dve trećine).

Još preciznije: taj sistem guši i kontroliše vojne kanale veze i upravljanja jedinicama u krugu od 5.000 do 8.000 kilometara!

Sistem koji je postavljen nedaleko od Kalinjingrada u stanju je – kako tvrde ruski specijalizovani mediji, da liši veze sve protivničke ratne brodove, avione, bespilotne letelice i štabove koji se nađu u tom `krugu`.

„Murmansk-BN“ se prethodno odlično pokazao za vreme vojne vežbe u okvirima Baltičke flote.

„Murmansk-BN“ je automatizovani sistem za ometanje i gušenje svih vrsta veze u kratkotalasnom dijapazonu.

Njegovi tvorci tvrde da po snazi nekoliko puta nadmašuje sve konkurente. Zahvaljujući, pored ostalog, antenama-jarbolima, čiji vrhovi se po potrebi mogu dići i do 32 metra u visinu, i niskofrekventnih antena-lepeza.

„Murmansk-BN“ automatizovano `upija` podatke o svim izvorima kratkotalasnih signala, klasifikuje ih i sam opredeljuje koje smetnje ih mogu najuspešnije `neutralisati`.

Sa njim, Rusija iz Kalinjingrada kontroliše celu Skandinaviju, celo Baltičko more, Centralni i nemali deo zapadne Evrope.

„Kratkotalasni dijapazon“ nije slučajan jer se koristi za vezu na velikim rastojanjima između ratnih brodova, aviona i dronova.

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

  1. A akoM says:

    Nije to ništa,USA ima Indijance i dimne signale za komunikaciju na daljinu,a za komunikaciju na blizinu imaju Nijemce,a oni fest jako jodlaju,čak s brda na brdo!

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Što znači da će F-35 još brže da padaju :-)))

  3. Budi Bog s nama says:

    Pa da, alternativa su čak i golubi pismonoše, koji su se herojski pokazalai u prethodnim ratovima, zaboravljene dugo talasne i srednje talasne frekvence koje su svi zaboravili, zatim nindža kornjače, karate pacove i nano robote. Rusija naravno jeste nepobediva ali šta zna jedan glupi amerikanac koga svi drukaju da pogine za slobodu amerike? Došo da vidi i ostao mrtav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *