РУСИ ШОКИРАЛИ СВЕТ! НЕВЕРОВАТНА ПОНУДА: Ево шта је Владимир Путин предложио Американцима!

RUSI ŠOKIRALI SVET! NEVEROVATNA PONUDA: Evo šta je Vladimir Putin predložio Amerikancima!

6 septembra 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je ponudio svom kolegi Donaldu Trampu mogućnost da nabavi najnovije vrste oružja od Rusije, uključujući hipersonično.Putin je rekao na plenarnom zasedanju petog Istočnog ekonomskog foruma (EEF) da je na poslednjim sastanku sa američkim partnerima u Osaki, u Japanu „postavljeno pitanje kako uzeti u obzir moderno rusko naoružanje, uključujući hipersonične raketne sisteme, u zajedničke sporazume, imajući u vidu činjenicu da nijedna zemlja u svetu sada ne poseduje ovo oružje, uključujući i SAD“, preneo je Tass.

„Rekao sam (predsedniku SAD) Donaldu (Trampu) sledeće: Ako želiš, možemo da ti prodamo nešto od oružja i na ovaj način ćemo izjednačiti sve. Ali istine radi, oni kažu da će ga uskoro sami proizvesti. Verovatno hoće, ali zašto gubiti novac kada smo ga već potrošili i možemo nešto dobiti nazad, a da pritom ne povredimo našu bezbednost, već stvorimo ravnotežu“, rekao je Putin.

(Tanjug)

KOMENTARI13 komentara

 1. Slobodanka says:

  1. Predsednik SAD ni ne bi smeo da pokaže ni samo zainteresovanost za ovu ponudu, jer time bi pred celom svetskom javnošću potvrdio da SAD nije izuzetna, i to u oblasti vojne industrije za koju se smatra da je važan deo i važan motor celokupne industrije SAD. Putin je to znao pre nego što je ovo izgovorio... 2. Hm, gde bi se našle države trećeg sveta, ako bi Rusija prodala deo ovog svog oružja SAD-u? Tek bi gorele još gore nego kad je Neron palio po njegovom Rimu. U tom pretpostavljenom slučaju još više nego dosad stradale bi mnoge zemlje ovog sveta, zbog nastojanja vlasnika Amerike da i dalje osvajaju, tj. u interesu vlasnika velikih multinacionalnih korporacija. ... 3. DA LI JE OVO ZAPRAVO BILA PORUKA NEKOM TREĆEM PRISUTNOM NA OVOM SASTANKU, NAPRIMER KINI? ... Ili se jednostavno podruguje Amerikancima pred trenutno najmoćnijim ljudima ovog sveta. Jel te, kao što sada prodaje sisteme S-400 Turskoj, važnoj članici američkog (nato) vojnog saveza, e isto tako može da prodaje najbolje naoružanje i PRVOJ GLAVI tog saveza. ... 4. Rusiji je rusko vojska i njeno naoružanje saveznik broj 1, te zašto bi predsednik Rusije svom višedecenijskom i sadašnjem neprijatelju prodao takvog najpouzdanijeg saveznika? Verovatno ne bi prodao baš nešto najnaprednije, ali opet unapredjivati neprijatelja svoje zemlje u vrhunskom naoružanju?! Nešto se ne uklapabaš toliko lud da je . Ovaj razgovor je imao neki drugi smisao ... 5. Putin: ".. ali zašto gubiti novac kada smo ga već (Mi Rusi) potrošili i možemo nešto dobiti nazad?" Kao nada se da Rusija dobiće nešto novca nazad od prodaje Amerikancima "nešto oružja". Biće da se on to iz nekog razloga napravio blesav, ko bi ga znao sa kojim ciljem. ... 6. SAD sa novcem stoje sasvim drugačije od Rusije, SAD zasad hladno štampa novac koliko god im treba, a novac za njihov vojno industrijski kompleks obezbedjuju baš visokim svotama iz budžeta, pa još i prodajom svog (američkog) naoružanja drugim državama. Amerikancima jedino nedostaje sigurna i brzo ostvarena konstruktorska ideja, a Putin bi im kao dao i to što im nedostaje?! Time bar glumi da želi da postigne ravnotežu u naoružanju na obadve strane. Da li se nada da bi time bar za neko vreme postigao prekid trke u naoružanju što bi bilo korisno za Rusiju? Ali u svetu na taj način mir bi bio još dalje. Pa sad učestvujte revnosno u antiruskoj kampanji, ako baš tako hoćete, a Rusija će Vas sve redom servirati večito gladnoj Americi za doručak, ručak ili večeru. ... 7. Pokazao je izuzetnu samouverenost i superiornost pa makar i LUCIDNU pred navodno "najizuzetnijom" Amerikom, ali i pred predstavnicima 20 industrijski najjačih zemalja sveta.

  • Milan says:

   1.U ruskim medijima ima baš puno vesti sa tog foruma, Istočni ekonomski forum u Vladivostoku je dužeg trajanja od 04 do 06 septembra. Mnoge od tih vesti odnose se samo na ruski Daleki istok. ... 2. Na forumu u Vladivostoku Putin je najpre rekao (pre priče o tobožnjoj ponudi prodaje "nešto oružja"), da će i Rusija proizvesti rakete, koje su bile zabranjene Sporazumom o raketama srednjeg i malog dometa, ali da ih neće rasporediti sve dok to ne učine Sjedinjene Države. Naglasio je da ga brine eventualno američko raspoređivanje `zabranjenih raketa` u Japanu i Južnoj Koreji jer to bi predstavljalo pretnju velikom delu teritorije Rusije, a posebno bazi ratnih brodova u Vladivostoku i podmornica na obali Kamčatke. Čuj još i ovo > u ovom kontekstu podsetio je Amerikance ne poznate reči koje oni pripisuju svom gangsteru Al Kaponeu: ubedljive reči su dobre ali veći efekat imaju ubedljive reči i Smith & Wesson. VEĆ IZ OVE PRETHODNE TEME JE JASNO DA PUTIN ni u ludilu NEĆE NIKOM PRODATI HIPERSONIČNO ORUŽJE. ... 3. Sa tom ponudom o prodaji "nešto oružja" za "nešto novca" napravio je komediju na temu "izuzetna zapadna kultura" (i praksa). Jer na Zapadu novac može sve i SVE SE MOŽE KUPITI ZA NOVAC. U tom smislu se šali: Za taj Vaš svemoćni novac neka Zapad kupi i hipersonično. A Rusići bi na tome samo nešto malo zaradili, aha. Ima smisla za humor. ... 4. Juče tokom tog foruma zamolili su Putina da otkrije hoće li se odazvati pozivu da ide na naredni samit G-7 (u SAD) – kratko je rekao: „Smatram da se epoha Zapada završava“.

 2. Slobodanka says:

  Hm, Tanjug nam je ovo preneo. JOK, neću ovaj put, nemam vremena da tražim originalni tekst.

 3. Slobodanka says:

  Pitanje je glasilo: "Kako uzeti u obzir moderno rusko naoružanje, uključujući hipersonične raketne sisteme, u zajedničke sporazume, imajući u vidu činjenicu da nijedna zemlja u svetu sada ne poseduje ovo oružje, uključujući i SAD?“. Jedino to je mogao Putin da odgovori: Pa hajde da Vam prodamo to hipersonično naoružanje, pa ćemo tada imati uslove tj. neophodnu ravnotežu za zajedničke sporazume. Takvo trgovanje naravno da bi bilo loše jer Rusija bi dala pravo i veoma efikasno naoružanje za bezvredni papir. Ili bi Rusija kao dala samo "nešto od oružja" ali opet s druge strane je bezvredni papir. Znamo iz raznih slučajeva više zemalja da Amerikanci baš lako napuštaju ranije sklopljene sporazume. Pretposlednji slučaj mislim da je napuštanje iranskog nuklearnog sporazuma, a zatim SAD su napustile i sporazum sa Rusijom o ograničavanju raketa srednjeg i malog dometa. Neka dragi Bog pomogne da Rusija štanca sve bolje i bolje rakete, a Amerikanci neka umeju samo da štancuju lažne novce i ama baš ništa više od toga.

 4. Slobodanka says:

  Povodom napuštanja Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa od strane SAD naslućivali smo da SAD namerno izlaze iz njega jer zapravo hoće novi sporazum koji bi obuhvatio i KINU. Tako mogu da traže da i Iran bude potpisnik i svi ostali redom. Znači Rusi bi morali prodati hipersonično oružje i Kini i mnogima drugima. Taj G-20 je na nivou predškolskog uzrasta, ali deca su iskrena a ovi nisu.

 5. persida says:

  Rusi opet zamajavaju publikum. Oruzjem nece pobediti Zapad, vec stampanjem laznih dolara, istih onih koje sada stampa samo Amerika. Zasto bi prodavali bilo sta, kad je novac vec u podrumu, samo ga treba stampati. Eh, ali ne lezi vraze, ruski cionisti to ne dozvoljavaju. Putin je njihov sluga, a u svetu se predstavlja kao slobodan covek, zbog toga mi je posebno odvratan.

 6. persida says:

  Putin bi Zapadu prodao sve sisteme kojima se moze unistiti Rusija, samo ako mu daju solidnu kintu. Voli pare, pa to ti je. Nijedan normalan lider ne bi nudio na prodaju oruzje od kojeg moze da nastrada, samo trgovac, sluga satane.

  • Mile says:

   Začukala si se skroz naskroz jer samo mržnja je tvoja zvezda vodilja.

   • persida says:

    Kako se to ponasas, ljubavi?

    • teoretičar says:

     PERSIDA!!!

 7. teoretičar says:

  Jooooooj majkooooo! Još samo da kosovac ubaci koji biser i mogu ići da pajkim potpuno smiren.

 8. Savetodavac says:

  Kakvi ljudi, šta se palite k'o hepo kockice. Ovakve izjave su samo podjebavanje na najvišem nivou. 1. Putin je svestan da USA nikada neće kupiti najsavremenije oružje od Rusa, zato ga i nudi. 2. Putin je želeo da malo podjebava Trampa ukazujući da Rusi imaju nešto što Ameri nemaju. Ako izkompleksiranog Trampa može da izprovocira da više para baci na razvoj supersoničnog oružija - bonus. 3. Kakve veze ima šta će da potpišu, kada i vrapci znaju da se toga neće pridržavati...

 9. A akoM says:

  Pa,nek mu prodaju Sibir,kao što su nekada i Aljasku!Pa nek od tog novca prežive još 100-200godina!Tramp je htio baš ovih dana od Danaca kupiti Grenland,a sad mu se sama nudi bolja prilika!I to bez rata!Tramp ima jedinstvenu i povijesnu priliku da prvi dobije višestruku Nobelovu nagradu,kako za biznis,tako i za mir,i izbije pri sam vrh genijalaca!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *