РУСИ ШОКИРАНИ изјавама Александра Вучића

RUSI ŠOKIRANI izjavama Aleksandra Vučića

28 marta 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić su u subotu prisustvovali zvaničnoj komemoraciji 19. godišnjice NATO bombardovanja na Jugoslaviju u Beogradu.

Vučić je govorio o odnosima sa NATO-om, rekavši da Srbija želi da ima partnerstvo sa ovim savezom uprkos bombardovanju.

“Hoćemo od neprijatelja da postanemo prijatelji, samo nas ne terajte da zaboravimo da ste nas pobili, ili kriviti našu zemlju za to“, dodao je Vučić a prenose ruskimediji koji su iznenađeni britkim rečima predsednika Srbije.

On je potvrdio da se Srbija neće pridružiti NATO-u, rekavši da bi to “bilo previše soli na naše rane“.

NATO bombardovanje Jugoslavije je bila vojna operacija protiv srpskog naroda i Savezne Republike Jugoslavije (Srbija i Crna Gora) tokom rata na Kosovu. To je bio prvi put da je ova organizacija koristila vojnu silu bez odobrenja Saveta bezbednosti UN-a. Vazdušni napadi su trajali od 24. marta do 10. juna 1999. godine, i ubili na hiljade civila i gađali civilnu infrastrukturu.

“Šta da kažemo danas, mi na koje je bačeno 420.000 raketa i skoro 40.000 kasetnih bombi, i 1.300 krstarećeh raketa? Šta mislite o činjenici da 2.500 ljude ubijeno u tačno 2.500 vazdušnih udara?“, rekao je Vučić.

“Pobili ste veliki broj nas, mnogo ste nas uništili. Vreme je da nešto vratite, a pre toga da priznate svoj zločin. I da ste Predraga, Gvozdena, Dragicu i svih ostalih 2.500 ljudi, čija smo imena znali, ubili zbog politike. Svesno i namerno, zbog vaše kriminalne politike. Da, želimo partnerstvo sa vama, vama koji ste počinili užasne zločine nad nama. Želimo od neprijatelja da postanemo prijatelji, samo nas ne terajte da zaboravimo da ste nas poubijali, ili kriviti našu zemlju za to. Mi želimo partnerstvo, ali se nećemo pridružiti NATO-u! To bi bilo previše soli na naše rane. Sami smo doneli tu odluku!“, nastavio je Vučić.

“Kako će konačno zauvek oduzeti Kosovo bez bombi i krstarećih raketa, bez krvi, preko nekada uništenih gradova, kao što su mislili da mogu 2008. godine? Ne znam. Ali znam da će ovog puta morati dobro o svemu da razmisle i nađu bolji razlog nego što su ga imali pre 19 godina. U Srbiji više nema krivaca. Nema više onih koje svako može proglastiti toliko lošim da ih moraju ubiti. Nema više opravdanja i nema mesta za krvavu ironiju“, rekao je on.

KOMENTARI13 komentara

 1. Sančo Pansa says:

  Svaka mu čast! Napokon da im neko već jednom kaže šta Srbi misle o njima a ne da se takvi strašni zločini guraju pod tepih!!!

  • goran says:

   Bas njih zabole sto im je rekao. Oni to ne slusaju.

  • Velika Metla says:

   Sančo Pansa,e baš su se potresli! I što je najvažnije,dotakao im se obraza! Eeeeee,moj TI................!

   • Lemi says:

    Kako got da je rekao i ovako i onako vama Srbima nikako ne valja i uvek imate zamerke a vi ste kao svi savrseni. Ne znate dalje od tastature

    • goran says:

     Tu imamo slicnost sa tobom.

 2. Trifun says:

  RADIOAKTIVNI OTPAD = GENOCID. 100% sa predumisljajem. Nemoguce je preci preko toga, oprostiti ili zaboraviti. 1999 genocid je samo jedan u nizu sistematskih koji oni sprovode nad nasim narodom kroz istoriju. Ako im se ukaze prilika opet ce krenuti na nas. Pokajanje, priznanje i slicno ne vrijedi nista. Ako bi to uradili to bi bilo iz sprdnje, ko toga nije svjestan on je poluretardiran. Nema nazad.

  • Taipova Češma says:

   Ko je srBin i srBskoga roda iod srBske krvi i kolena a zaboravi i oprosti nato bombardovanje ...................................... ...................................... rđom kapo dok mu je kolena.

 3. Ilija Krneta says:

  ne veruj ni mrtvom kumunjari ni turcinu

 4. Zoran says:

  Nikad u nato, nikad u eu!

 5. Petar says:

  On lepo priča samo što je priču mjenjao deset puta,kada zatreba on je uz NATO kada ga šutnu ide Putinu,pa opet uniforme policije jao engleske,pa njegov kadar potpiše pristup NATO i tako u krug.Dok se može lagati mi ćemo lagati

  • goran says:

   Vucic laze i kad spava, samo to nije snimljeno.

 6. Mirko says:

  Funkcija NATa je identicna funkciji koju su imale SS JEDINICE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *