РУСИ СПРЕМАЈУ ДРАМАТИЧАН ЗАОКРЕТ

РУСИ СПРЕМАЈУ ДРАМАТИЧАН ЗАОКРЕТ

23 марта 2023

Због чудне и бесмислене одлуке Међународног кривичног суда да изда налог за хапшење председника Русије Владимира Путина, Оружане снаге Русије могу радикално да промене концепт извођења масовних ракетних удара на украјинску инфраструктуру.

До овог закључка дошли су новинари издања„Свободнаје пресе”. Аутори чланка су детаљно говорили о очекивањима Kијева од новог узвратног удара Оружаних снага Русије а такође су објаснили како је Европска унија озбиљно подметнула кијевском режиму и Украјини.Аналитичари су подсетили да је дан раније Међународни кривични суд, који се налази у Хагу, донео прилично опасну и провокативну одлуку усмерену против Руске Федерације. Такве мере које предузимају земље ЕУ изненађују по својој глупости. Ствар је у томе што је Запад заправо прецртао могућност дипломатског решења украјинске кризе, што Москви даје одрешене руке за спровођење нових стратешких одлука.

Аутори подсећају да Оружане снаге Русије још нису извршиле ракетне нападе на такозване центре одлучивања, ограничавајући се на уништавање објеката војне и енергетске инфраструктуре. Ствар је у томе што се Москва надала да ће дипломатским путем окончати украјинску кризу.

Председник Украјине Владимир Зеленски је заузврат „Kремљ сматрао легитимном фигуром“ чији би потпис, иако под принудом војне силе на мировни споразум ипак могао да да правни статус.

Сада се ситуација драматично променила јер је председник Украјине заправо изгубио сваку „вредност“ за Москву и стога руске оружане снаге већ могу да ударе на одлучујуће мете без страха од било каквих последица.

Украјинци почињу да сумњају да им је ЕУ подметнула одлуку Међународног кривичног суда. Kијев већ очекује нови удар руске одмазде, уз помоћ којег се могу неутралисати све одлучујуће тачке, као и административне зграде и други државни објекти кијевског режима.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. Duca says:

    Ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.

  2. Pingback: RUSI SPREMAJU DRAMATIČAN ZAOKRET – Sedma Sila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u